|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
SLI??
Pozdrav svima. I tako ja surfam i dođem do stranice od nVidije i tamo nađem kako piše da se čak i 6600LE može spojiti u SLI ali bez onog malog konektora koji spaja kartice međusobno (dođe na vrh).Nisam uspio naći, ali jel netko možda zna da li se može spojiti 6600GT i 6600(LE/TD i slično) i kakav bi bio porast preformansi? Naime u prilici sam vrlo jeftino nabaviti 6600LE pa me zanima da li je to moguće?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Beren za BUG: Novi nam driveri sada omogućavaju da u SLi upogonimo čak i kartice koje nemaju SLi konektor - npr. Geforce 6600. Uz to, moguće je kombiniranje i kartica različitih proizvođača, bitno je samo da imaju jednak grafički čip. Pošto 6600GT i obična 6600 imaju jednak grafički čip (NV43), moreš ih spojiti u SLi. Za detalje pitaj Berena, pošto je čovek testiral kartice i ploču s kojima je ostvariv takav (software-ski) SLi. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Ma moguče je i dobitak na performansama je, naravno, puno manji nego kod pravog hard SLI-a. E sad, jel ti se isplati trebao bi vidjeti to na djelu. Na nekim naslovima bi dobro osjetio na nekima bi razlika bila nikakva. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
Da, najbolje bi bilo vidjeti na djelu, al je problem sto nemogu uzeti karticu samo da isprobam...u svakom slučaju hvala ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Neznam šta vi podrazumjevate pod "isti čip" ali nVidia sa time misli na istu klasu, npr. ASUS-ova 6600GT se može spojit s Leadtekovom GT, dok se ta ista ASUS ne može spojit sa npr. Gigabyte-ovom non-GT....Razlog je u memoriji, DDR i DDR3... Uglavnom...bilo koja GT sa bilo kojom GT Bilo koja 6600 sa bilo kojom 6600 I bilo koja 6600LE sa bilo kojom 6600 LE Količina memorije nije važna, ako se spoje 6600 sa 256 MB-a i 6600 sa 128 MB-a ova sa 256 će koristit samo 128... Također nije važno jel jedna ima TV-out a druga ne... Nadam se da sam pomogao ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Hvala svima, ja cu probat nesto slozit pa cu vidjet.. |
![]() |
![]() |
|
|