|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Postavke biosa na GeForce6100 m9
Kupio sam nedavno Biostarovu GeForce 6100 m9 matičnu ploču, znači soc.939, integrirana 6100 gafička kartica. Dosta sam zadovoljan brzinom i stabilnošću ali uputstva su totalno nikakva pa nerazumin ništa u postavkama biosa, dosad sam bio na nforce2 pa mi je ovo sad dosta strano. Ima li tko kakva uputstva ili još bolje netko iz splita da mi malo pomogne tunirat zvjerku. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
|
Ajde ljudi pa valjda se netko suočio sa ovom nebulozom od biosa. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Re: Postavke biosa na GeForce6100 m9
Citiraj:
![]() Koji je proc,što bi tunirao,ne znam kako može bios biti toliko nerazumljiv?
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Ma za početak proc, neznam kako da ga dignem a da se sinkrono ne podiže i takt memorije. A za grafiku neman pojma. Najveća mi je greda sta ima puno postavki koje nisam ima na nforce2 pa neman pojma šta znače a u manualu od matične nema jedne riči o biosu |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Ne znam kak će biti sa clockanjem, ja još nisam na svojoj probao, makar kažu da je moguće na Asrocku. Neke opcije u biosu nema za fiksiranje PCI-E/PCI frekvencija. Za Asrocka kažu da automatski stavlja djelitelj za memoriju ... ali kao što sam rekao, nisam probao. Možeš si podesiti memorijske tajminge ... bar bi za Cas Latency trebao imati mogućnost, i Command Rate. Meni je CL-tRCD-tRP-tRAS na 2.5-3-3-8. Ili si stavi prema SPD-u da ti bude ili stavi Cas Latancy 2.5 ako možeš samo to mijenjati. Na CL 2.5 valjda svaka memorija danas radi. Command rate stavi na 1t, ak sustav bude nestabilan vrati na 2t. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|