|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2003
|
Problemi s DVD pržilicom
Hi! Dugo me nije bilo, naravno, jer je sve radilo. U kuću je stigao novi PC. Sami smo ga slagali ali je konfiguracija prije bila provjerena. Sve radi osim DVD-a. Zapravo i on radi ali na malo čudan način. Kada se digne Windows onda je viđen i sve radi (prije je bilo problema što nije htio pokretati instalacijske CD-e ali to smo riješili). I u BIOS-u se vidi. Ali kada želim instalirati npr. Windows i ubacim CD u DVD i upalim PC, tada kao da ništa nije u njemu. Kada DVD prebacim u svoj stari PC, tada sve radi dobro. Konfiguracija je slijedeća: MB ASUS LGA775 P5WD2 Premium, Intel 955X, DDR2 VGA ASUS EXTREME N660GT SILENC, GF 6600GT CPU INTEL Pentium D 20 2.80 GHz (800MHz, 2MB), socket 775, Box, EM64T, Dual C 2 x Memorija Kingmax Mars DIMM 1GB DDR-2 667MHz 240pin, KLCD48K-A84 2 x Seagate 160Gb SATAII 3Gb 7200 DVD pisač, DVD±RW & DVD±R, Sony DWQ30AB2, 16x, 8x dual layer 8.5GB, black, crni Napajanje SHARKOON 480W, Silent Strom, dual Ne znam da li još što treba dodati. Nemam više ideje kako ga spojiti, kako ga podesiti, da li što treba promijeniti u BIOS-u, koji kabel uzeti... pls, help!!! Ne mogu vjerovati. Zašto uvijek mislim da sam ja nešto krivo napravila. Sve je bilo dobro spojeno samo što kabel koji je došao uz MB nije bio ispravan. Promijenila sam kabel i sve radi O.K. Imam samo još jedno pitanje. Znam da se Prescot procesori jako griju (za sada održavam na 60 stpnjeva ali to mi se ipak čini previše jer trenutno ne radim ništa pametno) pa pitam za savjet kako mu smanjiti temperaturu a da ne stavljam vodeno hlađenje. Ono što mi je čudno je to da u uputama nigdje ne piše da se na procesor stavlja pasta jer ima onu naljepnicu ili što već. Da li će biti glupo ako pitam da li da ipak stavim pastu. Ako ju trebam staviti, koju da stavim? Thnx. Zadnje izmijenjeno od: Aren. 04.01.2006. u 14:19. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
kad instaliraš windowse u biosu moraš stavit dvd-rom pod first boot device. i provjerii da li je windows cd bootabilan. to bi trebalo bit to |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Vidi jel ima novi firmware za snimač.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
u svakom slucaju je pasta bolja nego zvaka koju dobiješ s coolerom....uzmi AS5 ili AS Ceramiq |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
60°c u kakvom-takvom idleu je pre više... pretpostavljam da imaš box cooler? probaj ga očistiti, promijeniti pastu...:burn: stavlja se ,,kapljica'' kao malo većeg zrna riže... u vezi dvda, moglo je biti i to da imaš u BIOSu CD ROM boot sequance, i onda tamo tvoj uređaj s kojeg želiš bootati ako imaš 2 dvd roma ili ko ja npr CD-RW i DVD-RW onda on automatski uvijek postavi onaj uređaj koji je master a to je CD-RW, pa to promijenim na ovog drugog jer mi je on nekako primarni... ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|