|
![]() |
#1 |
Moderator
Datum registracije: Jan 2005
|
leadtek 6600gt extreme vs. gainward 6600gt gs
E.T. i ja smo iskoristili ovo malo slobodnog vremena sto imamo i napravili test dvije "nabrijane" verzije nvidia 6600gt chipa. Rijec je o leadtek 6600gt extreme, pci-e, 128/128, sa 1.6ns ddr3 memorijom, te gainward 6600gt golden sample, pci-e, 128/128 takodjer sa 1.6ns dd3 memorijom. Obje rade na nesto vishim taktovima od referentnih za "obicne" 6600gt. na gainward kartici zamijenjen je bucni stock hladnjak zalmanovim vf700 sa pasivnim hladnjacima na memoriji, dok je leadtekica sa stock hladjenjem. slike obje kartice: ![]() ![]() Odlucili smo ih testirati na dvije konfiguracije, da se vidi i utjecaj ostalih komponenti na rezultate. Prva je jedna "obicna" konfiguracija na default taktovima memorije i procesora, a druga je "oc" konfiguracija sa neshto vishim taktovima. 1. (slika1) amd64 3000+ @1800 asrock uli1695 sck939 a-data 512mb pc3200 @400mhz 3-3-3-x driveri: nvidia forceware 81.85 2. (slika2) amd64 3000+ @2250 dfi ultra-d nforce4 sck939 kingmax 2x512mb hardcore pc4000 @500mhz 2,5-3-3-x driveri: nvidia forceware 81.95 kako je leadtekica u startu imala neshto vishe taktove od gainwardice, postizala je i neshto vishe rezultate, odnosno za kojih 600 bodova u 3dmarku03 i 300 u 3dmarku05. overclockiranjem obje, rezultati su se izjednacili, i vidjelo se da leadtekica ne dobiva toliko overclockom koliko i gainwardica. ne mozemo se oteti dojmu da bi sa boljim hladjenjem leadtekica postizala josh bolje rezultate na josh vecim taktovima, ovako je pri clocku 600/1200 pocela bacati artefakte pa nismo mogli izvrtiti testove do kraja. gainwardica je test na 600/1200 prvi puta prolazila, ali ponavljanjem testova je i ona pocela bacati artefakte, sto govori da nije preporucljivo da duze vremena radi na tim taktovima. evo i slika sa rezultatima. slika1 oznachava prvu testnu konfiguraciju, a slika2 drugu. ![]() vidljivo je da je vishe memorije i povisheni radni takt procesora donosilo skoro 900bodova razlike u 3dmarku03, odnosno 500njak u 3dmarku2005. kako bilo, obje kartice su se pokazale odlicne u testu i igrama (nfs:mw, doom3, q4, cod2, f.e.a.r i ostalim novim naslovima) koje mogu vrtiti sa prilicno visokim postavkama i na default clockovima. mozda ovaj test kome i pomogne u odluci pri kupnji graficke kartice, no kupivshi bilo koju od navedenih, niste napravili pogreshku. ![]()
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2003
|
Pitanje? Na koliko fps navedene kartice vrte CoD2 u DX9 renderiranju na full postavkama na 1280*1024 i 1024*768? Čisto informativno... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Ne slažem se baš sa zaključkom. Mislim da je Leadtek ipak bolji iako sam vlasnik te Gainward-ove kartice i to zbog dva razloga: - Leadtek na osnovnim postavkama je brži a to je ono šta većina korisnika korist - na testu je Gainward imao posebno hlađenje jer je njegovo osnovno jednostavno nepodnošljivo što je također velika mana Obje kartice jesu izvanredne što se vidi i po rezultatima ali ipak je Leadtek bolji izbor pogotovo običnome korisniku.
![]() |
#4 |
Moderator
|
yes andeo, tocno to sam i zaboravio napomenuti u textu, a to je da je leadtek na defaultnim postavkama za nekoliko postotaka bolja od gainwardice, dok je ova druga nesto bolji izbor za clockere. ali naravno, samo uz zamjenu "zujalice" i upotrebom boljeg i jacheg hladnjaka. a sad odgovor rolleru. evo zadnjih sat i pol vremena sam malo radio sa call of duty 2, trazeci optimalne postavke za sebe i testirajuci to sto te zanimalo. samo za leadtekovu graficku, na "slabijoj" testnoj konfiguraciji: evo i rezultata: 1024x768, SVI detalji na maximumu, dakle i 4xAA, 25frameova 1024x768 svi detalji na medium prema high, 2xAA 28 1024x768 takodjer svi detalji na medium prema high, NO shadows 31 ovo je ujedno i moja dobitna kombinacija jer nije pretprano detaljima i sjenama kojih zaista ima puno pri ukljucivanju svih postavki na max. meni najbolje postavke za igranje. na 1280x960 sam ocekivao nesto slabije performanse, ali bash suprotno, iznenadilo me. 1280x960 med 2xAA, NO shadows 22 framea ali je i poptuno igrivo. no moj mish je kilav pa se nisam uspio potpuno opustiti u igri. napomena: optimize for sli je iskljuceno, misija je u africi medju zgradama, sa kilo vojnika, granatama i vzilima (romell's last stand: retaking toujane i assault on matmata, dakle testirano na dvije misije). potrebe za oc-om nije bilo, zadovoljan sam ovako. ![]()
![]() |
#6 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
![]() Ja sam zadovoljan jer kad sam došao sa posla i našao dvije super kofiguracije doma odmah smo se E.T. i ja spojili na net i igrali COD2 ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Moderator
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
Ne pise da smo kao pastu na Gainwardu koristili Artic silver... Leadtek nije "dobio" Zalmana ikljucivo zbog nedostatka vremena kao niti pasivce... Napisano je da vjerujemo da bi sa Zalmanom i pasivcima na memoriji mogao raditi i na 600/1200 pa vjerovatno i stabilnije nego Gainward koji i sa zalmanom nakon nekoliko 3d markova izbacuje artifekte pri cemu nepomaze ni samo smanjivanje memoriji ni samo smanjivanje gpu-a (barem na nasem primjerku) vec se sve mora spustati... Razlika u cijeni je na Gainwardovoj strani. Naime, ista kosta 1211Kn u Ve-milu dok se Leadtek Extreme TDH nemoze naci ispod 1400Kn... Zakljucak je jasan: Ako nemate volju stavljati dodatno hladenje ni oc-ati, a 200-kn nije problem Leadtek je bolji izbor, u drugom slucaju ako cete oc-ati i stavljati Zalmana onda je sasvim svejedno koju od navedenih kartica izaberete, makar mi tu dajemo prednost Gainwardu jer s njim cete za 1400Kn dobiti i Zalmana i znatno vece od default perfomanse, dok ce Leadtek za >1600Kn dati u konacnici tek nesto bolje rezultate.... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Pa nek mi još netko jedamput veli da bih rađe preporučio ATI samo zato kaj je-ATI ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Jul 2003
|
Sve 5 ali imam jedno pitanje?? Kako ste uspili staviti ove plave pasivce na memoriju kod gainwardice??? Ja imam Gainwardovu 6600GT ali na AGP-u i fakat nestanu ti pasivci!
![]() |
#12 | |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Moderator
|
Citiraj:
@Jelc Zaboravih napisati ako mozete naci "cistu" 6800 za 1400Kn ili X800GTO obje su bolji izbor od navedene kartice...Mi smo svoje udomili jer je rijec o realno odlicnim karticama iz srednjeg segmenta a nabavljene su u "pola cijene"... Takoder napomena ako mislite oc-ati i stavljati zalmana kupite najjeftiniju 6600GT (oko 1100Kn) jer sve (koje sam ja imao prilike vidjeti) idu na 550/1100, a vecina i preko no ionako tek najbolji primjerci rade na 600/1200 i to sa upitnom stabilnoscu pri cemu i stvarni dobitak u perfomansama u igrma se krece oko 1-3fps-a u odnosu na 550/1100... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Premium
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
Steta kaj niste testirali Gigabyte GeForce 6600GT Turbo rev. (AGP), dolazi sa vecim taktom memorije nego Gainward 500/1120 + nema ventova. Tko hoce moze se i pristojno overclockati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
E da RAM je 1.6ns. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Moderator
|
@kian I meni je zao sta nisu bile jos recimo dvije-tri agp 6600GT tek da vidimo razliku (to nam asrokica omogucuje) te recimo Galaxy 6600GT koja je najjeftinija 6600GT pci-e....no radili smo s onim sta imamo...ja cu jos probati nabaviti barem jednu agp 6600GT kroz sljedecih tjedan-dva da je iskusamo na asrokici i usporedimo s ove dvije... |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
šteta da niste u ZG; dao bi vam svoju AGP Asus 6600GT/TOP (isto 1,6ns mema) na test ![]()
![]() |
#20 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() BTW i na mojoj Gainwardici je 1.6ns memorija ![]()
![]() |
![]() |
#21 | |
Registered User
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
u 3d marku 05 sam na 550/1220 dobio 3948 bodova. e sad zanima me ovaj ventilator sto si sa strane montirao, to si uradio pomocu onog metalnog djela sto dodje sa karticom. meni taj dio stoji u kutiji i nisam ga montirao jer nemam hladnjak, pa me zanima dali si dobio primjetno snizenje temperature. trenutno u IDLE mi je 40 stupnjeva jezgra, okolina 37, a u loadu ide na 60-ak
A64 3200+ VENICE, ASUS A8N-E NFORCE 4 ULTRA, GIGABYTE 6600GT TURBO (ZALMAN SILNET PIPE HLAĐENJE), 2*512 DDR RAM KINGSTONE, SAMSUNG SYNCMASTER 730BF, LEADTEK 2000 TV EXPERT, CREATIVE LABS AUDIGY 2, LOGITECH X530, LITE-ON DVD RW DUAL LAYER, |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Premium
|
Citiraj:
A temp se smanjio za cca 15-tak °C. Vise o istoj temi; Ljink, ljink2 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
-nVidiot-
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
a.k.a. LOPOV
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#27 |
Moderator
|
@Zed Ovako: -najjeftinija Gainwardova 6600GT (11xxKn) memorija radi na 1000MHz i gore je 2.0ns kao i kod VIVO verzije (12xxKn) iste... -GS SVI VIVO i tek poneki obicni GS imaju 1,6ns te pasivce gore na njoj i memorija se JAKO grije, na pasivce nemozes ni prst staviti koliko su vruci. To je zato jer su isti vrlo tanki i idu preko dvije memorije,a ljepljiva traka je debela (gotovo deblja od hladnjaka ![]() ![]() No po meni danas se (osim polovnih) 6600GT GS neisplate-radije cisti 6800 za 14xxKn ili X800GTO za slicnu cijenu... Zadnje izmijenjeno od: E.T.. 08.01.2006. u 22:30. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Premium
|
galaxy 6600gt agp modana sa zalmanom. ovo je plafon i odvrtila je 3dmark05 bez ikakavih artefakta [IMG] ![]() [IMG] ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|