|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2005
|
Gericom ili Acer? ili nesto sasvim deseto
Nisam neki ekspert za računala pa sam odlučila pitati vas eksperte ak mi netko pliz može pomoći u odluci između ova tri prijenosnika: ACER Aspire 5024WLMi; AMD Turion ML34 (1.8GHz); grafička: ATI Mobility Radeon X700 128MB; ekran: TFT WXGA 1280x800 ili GERICOM 1st Supersonic AMD Turion (64) ML-32 1800 PCI Express; grafička: ATI Radeon X600 256 MB DDRAM2; ekran: TFT SXGA+ 1400x1050 ili, jer neznam koliko je bitna ta 64-bitna tehnologija, a valjda je...a ak nije toliko bitna da li je možda bolji Gericom 1st Supersonic PCI EXPRESS INTEL Centrino 1.73 GH; grafička: nVIDIA GeForce GO 6600 128 MB DDRAM2 PCI EXPRESS; ekran: TFT CRISTAL BRIGHT WXGA 1280x800 Komp. uglavnom koristim za obradu fotografija pa mi je važan i ekran, a nemam bas iskustva sa LCD monitorima pa ako netko zna kakva je kvaliteta ekrana na ovima gore navedenima,npr. da me ne boli glava i kičma od naprezanja jer moram gledati samo pod određenim kutovima,i dal se vide i detalji u crninama... sad nadam se da ne pretjerujem al jako sam skeptična prema LCD-ovima.. hvala puno, nadam se da cu nakon ovog iskustva s forumom biti pametnija ![]() da cu znati šta želim i na kraju uživati u novom kompu :clap: |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
od ta tri ACER definitivno. Gericom ni u ludilu. IBM je najbolji, Toshiba iza tako da pogledaj i njihove modele. nedavno je izaša IBM Z60 s velikim ekranom i odličnom makinjom ispod poklopca.
ASUS K8N & Zalman NB32K @ HTT x3 / A64 3000+ 263x8 / 2x256MB TwinMOS @ 210 / Club3D 5200 & Zalman ZM80C-HP / Maxtor 30GB, 2MB / WD Caviar 80GB, 8MB / Maxtor DM10 250GB, 16MB / Xilence 420W / CoolerMaster Centurion 5 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
nemam kaj napisati
Datum registracije: May 2003
|
Ovaj treći koji si napisao ima jedan frend već nekoliko mjeseci. Za sad je sve u redu. Jedino meni se ne sviđa što je to Gericom. Jednostavno ne smatram Gericom kvalitetnim proizvodačem jer ni to nije. Nije Gericom tak loš, ali nije baš nešto. IBM je sigurno najbolji premda ga ja ne bih kupio jer je dizajn zastario već davno. Toshiba je isto jedan od najboljih. To ti mogu preporučiti. Ja imam Asusa i zadovoljan sam s njim. Kad bih kupovao laptop opet bih kupio Asusa. Acer mi se čini sasvim u redu. Nekako kao dobar omjer cijene i kvalitete. Kad već kupuješ laptop kupi nešto kvaliteno. Nije bezveze nešto jeftinije od ostaloga. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Od tih nabrojanih, definitivno Acer. Inace, Acer je, sto se prijenosnih racunala tice, u usponu i zeli postati jedan od tri najveca proizvodjaca istih na svijetu. Zbog toga su im novi prijenosnici vrlo kvalitetno napravljeni. Gericom ne bih uzeo niti u ludilu. Naime, kod mene u firmi nekoliko ljudi ih je uzelo (trojica ili cetvorica). Interesantno je da znam barem dva slucaja rikavanja medju njima (dakle barem 50%). I inace su im prijenosnici onako, po subjektivnom dojmu, dosta nekvalitetno napravljeni. Sto se procesora tice, moras uzeti u obzir da Turion64 trenutno ne nudi bolje perfomanse od Centrino platforme, ali s obzirom da je 64-bitni, vise je future-proof. S druge strane, neovisno o tome sto proizvodjac pise, Centrino jednotavno trosi manje, pa je vrijeme autonomije (dakle rada na bateriji) znacajno dulje. Dakle, ces vise raditi na bateriju, to moras uzeti u obzir. Sto se kvalitete ekrana tice, ne znam za nabrojane modele, ali bi svakako bilo dobro da prije kupnje isprobas svaki od njih i da subjektivno ocijenis kvalitetu slike, vjernost boja, te vidljivi kut. Uzmi u obzir da su LCD ekrani na laptopima uglavnom losije kvalitete nego stolne verzije, tako da, sto se obrade fotografija tice, nisam bas siguran koliko su dobar izbor.
![]() |
#6 |
nemam kaj napisati
Datum registracije: May 2003
|
Bolestan deško ti je dobro rekao kaj se tiče procesora. Pitanje je koliko ćeš koristiti 64 bitne instrukcije. Ovo za ekran je istina. Ovi novi TFT su bolji od mojeg LCD-a i kut gledanja slike im je puno bolji i slika kvalitetnija. Tak da uzmi TFT. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|