|
![]() |
#1 |
kapetan Janez Ibrahimovič
Datum registracije: Sep 2005
|
Knoppix password
Neki dan sam počeo koristiti Knoppix iz jednog očitog razloga: izbacio sam HDD, pa dok ne nabavim drugi koristim Knoppix. Problem nije vrlo bitan, ali kada u Control Centru podešavam neke opcije moram se prebaciti u Administrator mode. Pojavi mi se prozor u koji moram upisati password, a nemam ga. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ista stvar i kod mene.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Mar 2005
|
Dakle koristis knoppix sa CD-a/DVD-a? u tom slucaju nemas svoj admin pass jer ti nije instaliran pa ti je onda pass root ili u nekim slucajevima toor |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
probaj PASSWD |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
kapetan Janez Ibrahimovič
Datum registracije: Sep 2005
|
Probao sam sve navedene primjere za password i još neke vjerojatnije (passwd, PASSWD, toor, TOOR, root, ROOT, admin, ADMIN, administrator, ADMINISTRATOR, password, PASSWORD), ali ne radi niti jedan. Upisujem u "Run as root - KDE su". Za Command mi piše "kcmshell kde-clock.desktop --embed 31459420 --lang en_US". Našao sam u "Run Command" pod "Options" stavku "Run as a different user" gdje je username upisan (root), a password je prazan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Lajbek
Datum registracije: Jul 2005
|
Vako! Nisam siguran da je baš najlakši i najprecizniji postupak ali se može. Možda postoji kakva skripta, ali... Odeš u root shell. Nalazi se u tasbaru i dozvoljava ti to. Upiši init 3 i enter Kada te prebaci u tekst mod: init 5 tada te vrati u KDE ali kao root. Sada moraš promijeniti password u System - User i Groups. Dodaj password i useru knoppix, koji se nalazi na kraju. Odeš u Control Center - System Administration - Login Manager i postaviš da automatski uđe u user Knoppix. Trebati će ti root password koji si upisao. Opet u root shell i upiši init 3 pa init 5. I eto te u useru Knoppix, bez root ovlasti ali sa root passwordom. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|