|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: May 2016
|
Windows šifra - administrator
Na početku, pozdrav svima! Oprostite ako je tema na krivom mestu. Pre 20 dana sam kupio polovni laptop HP u kojem se nalazi Windows 8.1 enterprise. Mogao bih se zakleti da nisam stavljao nikakvu windows šifru, postavio sam samo svoju sliku. Niti mi je tražena šifra u toku ovih 20 dana. Malo sam istraživao komp i primetio sam ako želim da vratim backup da mi traži neku šifru. Bio sam u dilemi da li imam a ne znam šifru ili treba da je imam, a nemam je. I onda sam pratio neka upustva na YouTube, klikneš na start pa u run ukucaš "netplwiz", bez navodnika, naravno. I nešto sam ja tu petljao i... Epilog: Sad imam dva naloga, onaj moj stari u koji ne mogu da uđem jer mi traži šifru koju mi nikada pre nije tražio. I imam novi nalog pod šifrom koju sam napravio. Kasnije sam uspeo da obrišem i ukinem tu šifru na novom nalogu ali to ne menja stvar da ne mogu da se vratim na svoj pravi nalog. S kojim god programom da pokušam nešto uvek se pojavi slika administratora, odnosno Mene i traži šifru. Tako da sad vodim paralelni virtuelni život u Windowsu a ja bih da se vratim onom starom. Ima li šanse. Nisam dobio CD uz kupovinu laptopa da radim reinstalaciju. Hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
RESPECT MY AUTHORITAH
Datum registracije: Jul 2008
|
Na računu s kojim imaš pristup instaliraj Everest tj Aida64 U njemu nađi ključ/kod licence Windowsa. Preuzmi s interneta Windows 8, sprži na dvd i stavi nove windowse na računalo koristeći taj stari kod/licencu prilikom instalacije.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
To se lako riješi sa Kali Linuxom, podigne se sa sticka i onda sa chntpw alatom makne ili promijeni šifra, ima na YT dosta tutoriala, jednostavno je. Treba paziti jedino ako je Bitlocker uključen jer onda nakon brisanja/promjene šifre kriptirani podaci više neće biti dostupni. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Hirens Boot cd. Bootabilan je i tamo ima alat za resetiranje admin lozinke - provjereno radi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Xulos :)
|
http://www.wikihow.com/Change-a-Comp...Command-Prompt Probaj ovo , meni je radilo. Kd te bude na jednom koraku trazio da postavis passwors, samo opleti enter da ostane blank tj da nemas pass i to je to. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Ovo ti isto radi provjereno, samo ti treba cd s os-om http://www.howtogeek.com/96630/how-t...-the-easy-way/ Copy c:\windows\system32\utilman.exe c:\windows\system32\utilman.exe.bak Copy c:\windows\system32\cmd.exe c:\windows\system32\sethc.exe Net user <username> <pass> Net user <username> /add Net localgroup administrators <username> /add
![]() |
#9 |
Xulos :)
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|