Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 21.02.2016., 11:08   #1
telefunken
Premium

telefunken's Avatar

Datum registracije: Apr 2015
Nemogu pristupiti trećeom kompu u kućnoj mreži

Imam tri kompa. Sva tri imaju win 7 x64 i ESET. Sva tri imaju enabled share. Sva tri u esetu imaju navedenu kućnu mrežu kao trusted zone. Sva tri su joined kao windows workgroup
Dva se vide i sheraju normalno. Treći se vidi i može se ući u osnovni pregled (tamo gdje se vide sherani folderi) ali ne dopušta ulazak u sherane foldere

Na njemu mi treba sheranje cijelog diska, no probao sam i sa sheranjem samo foldera sa workgroup-om. ne radi, jednostavno me izbaci i piše da nemam permission. probao sam sa dodavanjem permissiona za svašta, od anonymous logina pa nadalje, ništa.

na kompu s kojim pristupam me bio jednom prije par dana tražio login i pass za pristup tom kompu gdje mi je pod domain pisalo ime kompa na koji se spajam (iako on nije u domainu već u workgroupu) i tu sam upisao ime kompa\user (koji je admin) te šifru i stisnuo remember. od tada mogu ući u osnovni pregled no ne i u foldere. s obzirom da me više nije tražio username i pass, pretpostavio sam da mu to smeta tj. da me blokira zbog njemu krivo nečeg podešenog pa sam pobrisao na komu s kojim se spajam iz windows credential managera taj spremeljeni user i pass no ostalo je isto (da se mogu spojiti u osnovni prikaz no ne i u direktorije) ali me više ne pita lozinku.

U eset-u sam resetirao postavke na početne i stavio interactive mode da me pita ak mu je nešto čudno no svejedno me ništa ne pita

molim pomoć, kako da pristupim sheranim diskovima na kompu?

EDIT:
riješeno: otišao sam u computer managment, shared folders i tek tamo u permissions piše da je dopušteno mijenjanje samo "authenticated users" što sam promjenio u everyone i sad normalno pristupam. nemreš bilivit na što sve treba pazit i koliko duboko kopat a sve je bilo stavljeno da bude po defaultu

Zadnje izmijenjeno od: telefunken. 21.02.2016. u 16:30.
telefunken je offline   Reply With Quote
Staro 21.02.2016., 13:02   #2
smirnoff
Premium
Moj komp

smirnoff's Avatar

Datum registracije: Dec 2009
generalno, previše su zakomplicirali to al opet, tako možeš neke juzere ograničit na samo jedan dio fileova u sheranoj mreži.
i na kraju, kod davanja dozvola za share, dovoljno je dodat "everyone" u permission i imaš sve riješeno za laki pristup od bilo kuda.
smirnoff je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno