|
|||||||||||
|
|
#1 |
|
Premium
Datum registracije: Apr 2015
|
SIM not provisioned (mob ubija sim-ove?)
Moj samsung S10 mi ubio već dugu SIM karticu od A1. Mob ima dual sim utor (nema eSIM) i nedavno sam dobio poslovni broj na A1 mjeri mreži, te sam stavio tu dodatnu SIM u slobodni utor. Sve je radilo ok par dana i onda je nova SIM od A1 odjednom prestala raditi i telefon je javio SIM not provisioned. Testirao sam mijenjanje sim utira, stavljao samo o jedan sim u mob, u svaki utor, stavljao u drugi mob, ništa, sim od A1 je krepao... Nakon par dana je stigao novi sim od A1 i radio je normalno u dual sim setupu cca dva tjedna i onda je opet sam od sebe samo prestao raditi a telefon opet javio SIM not provisioned... privatni SIM od telemacha mi radi normalno. Opet sam probao mijenjat utore i sve kombinacije i drugi mob, ništa mrtva SIM kartica.. mob prepoznaje da postoji sim kartica u utoru i čak ju nazove A1 ali ju ne spaja s mrežom... Zvao san A1 szk i rekao mi je tehničar kako neki mobovi znaju "spaliti" sim kartice, što mi je prvi glas da je moguće... meni se čini kako A1 blokira sim karticu iz nekog automatskog razloga i da zato mob zna kako postoji ali ju ne može spojiti na mrežu Ima li tko iskustva s takvim problemom i da li je uspio naći rješenje? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
AMD Hammer
Datum registracije: Jan 2008
|
Više mi zvoni ko neki security issue ili neke posebne poslovne potrebe tvoje firme prema A1 koje ili nisu dobro izkonfigurirane pa onda uzrokuju deaktivaciju. Sim not provisioned je praktički deaktivirana kartica i ne vjerujem da ih tvoj mobitel jede. Onaj tko ti se iz SZK javi kad zoveš, jako često ne zna dovoljno. Baš kupi na trafici novi SIM ili od A1 na bonove ili neki drugi poput Tomsto/Simpa itd. pa probaj, vjerujem da je neće "pojest". Poslano sa mog 2407FPN8EG koristeći Tapatalk |
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#3 |
|
Premium
Datum registracije: Apr 2015
|
No super, i meni se čini da su iz szk nedovoljno upućeni i da se kartica deaktivira, a ne da ju je mobitel ubio jer ova privatna od Telemacha radi normalno i nikad mi se nije ovo desilo a imao sam već par kartica u tom mobu i od različitih tvrtki. Ma treba mi baš taj broj od poslodavca, dakle moram naći način da mi radi u dual sim setupu... sad sam tražio eSIM i nek radi sama u drugom mobu pa ću vidjet jel će se s tim isto dešavati... |
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|