|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
![]() Pozdrav ekipa, molio bi pomoć! Na W8.1 imam problem sa ''USB wireless adapter IEEE 802.11G/B/N'' (radi se o WiFi anteni) - problem je što nekad radi OK, a nekad se počne sama isključivat/uključivat, kao da netko odspaja i spaja USB kabel. Definitivno nije problem sa USB portom jer sve drugo uštekano radi normalno osim te nesretne antene. Čipset antene je Ralink RT2870/3070 i nemam ''prave'' drivere jer sa antenom su došli driveri za W7 ili starije, čini se da generični driveri ne rade kak treba, dok na W7 radi bez frke, a trenutno nisam u HR i imam na raspolaganju samo laptop sa ovim užasnim W8.1... Ne znam jel mi se isplati napravit update Windowsa na W10, pošto su mi Winsi legalni i žele se nadogradit na desetku... hm... a opet, koliko sam istražio, za W10 nema (još) driver za dotičnu antenu :-( Hvala unaprijed na odgovorima!
![]() Zadnje izmijenjeno od: Remixer. 11.08.2015. u 22:54. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
|
![]() Malo sam uhvatio vremena i našao prave drivere (i radi OK dok se PC ne restarta), međutim problem stvara ovo što se vidi na slici, jedan od ova četiri je ''pravi'' driver, mislim da ovaj zadnji (kojeg sam označio na slici). Kako da uklonim ova prva tri? Jer kad ovaj četvrti koji je OK ručno primjenim (natjeram) onda radi OK dok ne isključim/restartam PC. Interni Wi-Fi od laptopa je onemogućen, kao i žićni LAN da se ne kolju... Evo fotke: ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Deinstaliraj sve te drajvere + reboot, kad dođe sebi nemoj dozvoliti da sam instalira nego ga "odvedi" na ispravni (zadnji) drajver. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2015
|
Kada obrises drajver, stikliraj da Windows iz registra obrise takodje taj drajver. Na taj nacin izbeci ces automatsko instaliranje nakon restarta racunara. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
Inače koristim Revo Unistaler Pro za deinstalaciju programa i svega, ali u ovom slučaju mi ni on ne može pomoći... uf...
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Uspio sam uklonuti sve drivere, restartao, zatim instalirao odgovarajuće RaLink drivere i onda kad uključim USB antenu glupi Windowsi stave drivere od glupog Microsofta i opet non stop se pali/gasi i ne mogu ništa poduzeti.
![]() |
#7 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Ko će sad tražit, negdi u W8 temi smo pisali kako to ugasit i forsiranje njihovih drajvera, kada to uspiješ i manualno instaliraš "prave" nebi trebao više gnjavit. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Ništa od ovoga, od toliko pokušaja spajanja/odspajanja antene, antena je riknula (znači zahvaljući Windowsima 8).
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|