|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Boot m2 diska na HP 450G2
Nema šanse da pokrenem m2 intel 530 na HP 450g2 Ili mi neda instalirati ili kad ga instaliran neda ga bootat i kaže da stavim boot na disk, dajte pomozite sve žive sam kombinacije u biosu izvrtio... al očito ne ono što treba |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
1 - premalo podataka (koja pod verzija, koji os) 2 - gdje ti "vidiš" m2 slot u tom lapu Skini service guide > http://h20566.www2.hp.com/portal/sit...4892.199480143 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
HP 450 g2 model J4S66EA Ima slot m2... uštekao sam ga i radi on prepoznaje disk čak i spusti operativni sistem na njega... al neče da ga boota. Npr uzvadio sam obični HD i ostavio samo m2 i spustio mi je OS ali neče da boota javlja eror i da nema OS-a Evo sad sam stavio bios flash... al nije pomoglo... Očito neku opciju preskačem u BIOSU. Jel stavio sam windowse sad opet na obični HDD i radi sve... Vidim normalno i m2 ssd i windowse na njemu al ga ne mogu nikako namjestit za boot. Zadnje izmijenjeno od: focal. 16.05.2015. u 12:08. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
Na netu sam iskopao da su to rješavali tako što su radili instalaciju OS na mehanički disk i onda klonirali na SSD i to im je kao radilo. Al nije mi se dalo eksperimentirati s time, ostavio mehanički disk za OS i nabavio mali msata SSD za igre/appove kojima odgovara brži disk... Bios je katastrofa na tim serijama. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Ako unutra ostaje klasični hdd + dodatni m2 ssd možda ovo pomogne / upali: - neka je na hdd - u boot + boot manager - u Biosu odabereš boot sa hdd - a - instaliraš EasyBCD - kroz EasyBCD dodaš "drugi" os sa ssd - a - probaš jeli tako diže os sa ssd - a - ako to radi, lako kroz EasyBCD postaviš da je os sa ssd - a defaultni (da tog starta automatski) + "makneš" ovaj sa hdd - a |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Jesi probao raditi repair s boot media, mozda popravi boot. Sigurna kombinacija bi trebalo biti ovo sto Nikky kaze. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|