|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2005
|
WinXP instalacija i problemi
konfa: maticna Asrock K7VT4 A Pro RAM 512 DDR Twinmoss proc 2200+ Sempron hard Seagate 80 Gb SATA optika Pioneer 110D dvd prza LG Cd prza Floppy iz meni neznanih razloga nece da radi i zbog toga ne mogu instalat win jer ne mogu prije instalacije ubacit drivere za SATA-u. Probao sam sa nLite napravit svoju instalaciju wina sa ugradjenim Sata driverima koje sam skinuo sa stranice od proizvodjaca maticne ali nista se ne mjenja. Sad imate li neki savjet kako da ih ugradim i tocno da mi nadjete koje drivere (file-ovi) da stavim ili da mi kazete kako da sa ovom maticnom ( ako je moguce) da napravim da prepozna usb stick kao floppy. Ako je to nemoguce mogu li mu ustekati USB floppy samo me onda zanima kako da ga natjeram da ga prepozna kao glavni floppy drive pri bootanju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
1. Jesi kak treba okrenuo podatkovni kabal? Vidi s koje je strane pin 1 na floppyju pa s te strane okreni crvenu žicu na kablu. 2. Jel floppy uključen u BIOS-u, postavljen na veličinu 1.44 MB i kao slovo A:? 3. Jel floppy radi u drugom kompu? Ako to ništa ne pomogne, morat ćeš integrirat nLiteom jer USB memory stick nećeš moć natjerat da radi kao floppy, barem ja nisam uspio. Jedino kao bootabilni hard. Ovo s nLiteom znam da će milijun posto radit jer ja tako radim, samo treba znat odabrat prave opcije kod integriranja i pravi mu driver dat. EDIT: Šta je s kupnjom sticka? Zašto si odustao?
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Mar 2005
|
nemam priliku da probam na drugom komnpu pa ne znam ali je do sada normalno radio, mozda je problem u kabelu jer sam kupio round cable i mislim da od onda ne radi, probao sam ga vrtit na sve kombinacije i nece. U biosu je ukljucen kao 1.44 floppy -skinem sa asrocovog site-a sata drivere i kako sada da ih integriram sa nLite? ja sam isao pod inegrate drivers i stavio sam sve koji su bili i pri instalaciji nece da ih ubaci? ne znam zasto nisam odustao od kupnje samo nisam trenutno u hrvatskoj, ako dodjem sljedeci vikend dogovorit cemo se za stick |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|