|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
HDD problem
Imam na burazovom kompu HDD Maxtor 10GB (stari hard) ATA 133 ili 100 neznam niti sam.. isao sam mu ponovo instalirati windowse jer mu je nesto zezalo ali se nisu uspjeli instalirati do kraja,odnosno nisam ga uspio formatirati do kraja i morao sam resetirati komp Nakon toga pronasao mi je hard kao master i sve je bilo ok.. isao sam ponovo instalirati windowse i tamo di trebas odabrati na koju particiju hoces instalirati nema niti jedne...niti mogu napraviti novu niti nista.. Hard sam stavio na svoj komp, u BIOS-u mi ga je prepoznao ali u windowsima nece, probao sam sa Partition Magic 7.0 ali ga niti tamo nece prepoznati...Uglavnom u BIOS-u ga prepozna ali u windowsima nece...niti ikako ga mogu formatirati niti napraviti particiju jer izgleda da je nema Moze neka pomoc Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Dec 2003
|
skini sebi sa maxtorove stranice dijagnosticki program program nemam pojma kako se zove kod maxtora ali svaki proizvodjac hdd ima takav odradi format s njim (prepisi disk nulama) i onda inace po meni partition magic je sranje, jedino sto je sucelje jednostavno za koristenje, ostalo je bezze BTW koji windows? Stari windowsi nece prepoznati ntfs
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Ako imas startup disketu od win98, digni dos i upisi fdisk, dalje citaj....
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
PowerMax se zove. ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
ma imam XP profesional ali je problem kaj on meni oupce ne prepozna niti jednu partciju u windowsima..u biosu ga normalno ocita i kad udjem u windowse kad otvorim my computer samo vidim svoje particije a od tog harda ga nema...alu u harware manager vidim normalno da je hard tu samo kaj nemam gdje izabrato taj hard za formatiranje.. probao sam i preko dosa ali isto ne moze ocitati particiju kao da je nema... budem probao jos to sa nulama pa javim hvala p.s. inace sam ga dok sam isao instalirati burazu xp formatirao kao NTFS tako da ga sigurno win98 u dosu nece prepoznati |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
EMP moderator
|
Ako hard vidiš u Device Manageru, a nema nijedne particije u My Computeru onda ga treba particionirat. To možeš napravit desnim klikom na My Computer -> Manage -> Disk Management ili preko Partition Magica. Za Win 98 MORAŠ koristit FAT32 datotečni sustav.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
1. ovako hard je ipak wester digital...skinuo sam sa njihove stranice onaj diagnostic tool, prepozna mi hard ali mi mece nista napraviti fill nule itd...javlja error(check your cabel) a sa kablovima je sve u redu 2. u devise manager mi ga vidi ali u disk menagment mi ga uopce ne vidi tako da ne mogu particionirati hard vise ne znam kaj da napravim...ne mogu nikako napraviti od njega particiju |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
EMP moderator
|
Provjeri jel radi na drugom kompu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
evo pokrenuo sam fdisk ali mi nece pokrenuti kaze nesto tipa fdisk drive error...ne moze ocitati drive onda sam pokrenuo wdclear u dosu i idem wipe disk ali mi izbaci 110 errora niti to nece uglavnom nece nista 100% sam sad siguran da je disk otisao, tako da cu morati burazu kupiti novi hard hvala svima na pomoci Admin slobodno moze zatvoriti ovu temu |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|