|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2015
|
spajanje AP modem i ruter-a
lijep poz. pomoć ja koristim wireles mrezu antena na krovu,siganal je dobar konekcija sve ma predobro kad ide preko wireles kartice (koax kabl konektor ) postavio sam tp link ap ruter modem podesio na mode ap modem podesio koenkciju type dinamic posto kod mene nema lozinski na ovoj mrezi da ruter je pribavio sve ip adrese. i sve radi dobro ukljucio na tp .umjesto antene koax kabal koji se navrne. dobio sam ruter D-link 2740B spojim i njega posto je kod d linka dsl port ulaz RJ11, a na tp link modemu VAN deblji rj 45 valjda spojio sam preko lan portova RJ45 i najednom i na drugom na d linku podesio isto k.type dinamcku. singala ima po kuci ne bas dobro ali konekcija nekad izbaci i nemogu nista radit napr na mob dok ugasim pa upalim ruter d link. nadam se da je objasnjeno dobro. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Niti najmanje Imas 2 ap/modema I ti bi sad htio što? Rj11 se spaja telefonsku uticnicu Googlaj sto je wan Ovo sto si spojio preko rj45 si spojio ih zajedno Ali i dalje nije jasno od kuda vuces net |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
dva su rutera jedan je tp link ap client r.TL-WR543G drugi D-link 2740B internet se dovodi preko koax kabla u ap (tp link) ee sad jesam li dobro spojio posto konekcija zamrzne. nekad. ovaj RJJ znam da se spaja na utićnicu. ovaj van ulaz i na jednom i na drugom ruteru nisu isti na van r 45 na drugom dsl RJ11 sad je dobro spojen ili treba nes drugo ili jos podesit . |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Feb 2010
|
..opet ništa ne razumijem...ako net dobijaš preko wifi tada ne koristiš rj11 jer je on za net preko tel. linije tj. DSL dolaz od centrale. Ta dva wifi rutera možeš spojiti preko rj45 mrežnim LAN kablom ili bez kabla tj wifi (bežično). Da bi znali što si spojio najbolje da nacrtaš i staviš sliku ovdje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
najbolje bi mu bilo, da onaj tko mu "pušta" net preko wifi do njega, da mu i dalje posloži net Jer samo ta osoba zna kako je slozio da putem wifi i coax kabla dolazi net do njega Dal taj ap prvi koji je spojen u sebi VPN vrti pa poziva net, ili mu netko direkt pušta na ip adrese net itd itd itd.. Mnogo je opcija Uglavnom taj novi AP koji želite priključit, treba pripasat postojočoj mreži, a bez nekih informacija se to ne može. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
net koristim s wireles antenom koja se nalazi vani,od nje dolazi kabal koji si naziva koax kabal na njemu ima konektor koji je se uvrće u wireles karticu ili u ap modem. iz ap modem je spojeno preko 1:1 lan portova. u ruter koji sam naveo gore. i radi normalno sve samo sto pukne veza nekad zamrzne i tako.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Feb 2010
|
Dakle kad se već spominješ koaksijalni kabal moram ti malo pojasniti...na frekvencijama wifi tj. 2400 MHz svi imaju gubitke ovisno o kvaliteti kabla i dužini. Ako je taj koaks kvalitetan 50 oma impedance i promjera 1cm može ako mora biti dug i nešto preko 10m , ali ako je promjera oko 6mm ne preporučam duži od 1m. Daleko povoljnije riješenje je postaviti što kraći koaks do tog wifi adaptera a sa adaptera dalje vući LAN kabal pa makar i 100m jer se na njemu neće ništa izgubiti. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|