Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 16.01.2015., 16:15   #1
Astra
Premium

Datum registracije: Jun 2007
(riješeno) Računalo se ne pali, kad se upali ne diže ekran

Ovako,imam valjda 8 različitih problema s računalom. Nemogu dokučiti nikako u čemu je problem.
Napominjem,sve komponente sam isprobao pojedinačno i rade.
Prvi problem je nastao kad bi upalio komp Lenovo Boot screen je stajao do beskonačnosti.
Nakon promjene HDD-a je proradilo kako treba. Al tu nastaje sljedeći problem. Kad bi upalio komp bi se čuli beepovi koji signaliziraju da je grafička kartica u kvaru. Stavio sam grafičku karticu drugu (pošto je na ploči integrirana) i opet isti problem.
Pa kad sam isprobao to mi je bila situacija da bi se vent na procesoru zavrtio na par sekundi i ugasio (a onaj u napajanju je normalno radio).
I sad sam zadnje stavio drugo napajanje i izvadio matičnu i sve van i upalio ga na stolu i spržilo mi je ventilator u napajanju.

ja više ne znam šta da radim s tim kompjuterom,matična ploča je Intelova kao i grafa,procesor je neki C2D (neznam točni model) a konfiguracija je iz Lenovo Thinkcenter.
Više ni sam ne znam šta da radim,komponente su sve ispravne. Svaka sugestija je dobrodošla?

Zadnje izmijenjeno od: Astra. 16.01.2015. u 16:29.
Astra je online   Reply With Quote
Staro 16.01.2015., 18:21   #2
Thermaltake
1

Thermaltake's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Si siguran da ja matična ispravna isto, jesi probao sa drugom ? Jel zadnji bios na ploči stavljen ?

Zadnje izmijenjeno od: Thermaltake. 16.01.2015. u 19:54.
Thermaltake je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 16.01.2015., 19:55   #3
nikve
Premium
Moj komp

nikve's Avatar

Datum registracije: Nov 2013
Imao isti problem nedavno, komp palio ali nije bilo slike, nakraju se ispostavilo da je do napajanja, uzeo novo i sve radi.
nikve je offline   Reply With Quote
Staro 17.01.2015., 16:37   #4
Astra
Premium

Eto sad mi daje signal iz BIOS-a,googlao sam i taj signal znači da je grafa u banani. Eto probao sam drugu,isti signal. Ima ploča i integriranu i ni ta neće. Ne diže ekran.
Zanimljivo,ventilator od procesora se zavrti,stane na jedno pola minute i opet krene! Ima li itko kakvu ideju još?
Staro 19.01.2015., 11:24   #5
deso00
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Nov 2014
ovaj kom kompletan u kantu za smeće, ili staje ispravno prodaj kao polovno (ako ti neko kupi), i kupi novi komp!
to ti je moj savet!
deso00 je offline   Reply With Quote
Staro 19.01.2015., 19:21   #6
Astra
Premium

Probao sam sve. Dosad sam probao:
1. RAM memorija - nije
2. Graficku karticu - nije
3. Napajanje - nije

Realno, kolike su sanse da je CPU u banani? Moje misljenje je da je maticna ploca. Al buni me ovi signali iz biosa koji signaliziraju da je graficka u banani. I jos kad ga upalim krene sve cuje se jedan beep (kao da je sve ok) i nakon 7-8 sekundi pocne to tuliti. To me buni.
A znam da je za u smece al racunalo je za donaciju pa od srca dajem sve od sebe, al najvjerojatnije da ce ici u prodaju u djelove.
Staro 19.01.2015., 21:37   #7
Thermaltake
1

Thermaltake's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Manje su vjerovatnosti da ti je cpu, a puno veće da je matična. Dosad sam samo jedan vidio mrtav CPU od ovih silnih godina kolko popravljam i servisiram računala i nije se ni startao PC tj. beepove je davao nije se ni post vidio ni bios. Tako da ja mislim da je matična najvjerovatnije, ne znam jesi ju možda malo pregledao da nema neki kondić napuhnut il slično nešto ?
Thermaltake je offline   Reply With Quote
Staro 20.01.2015., 15:24   #8
zbuzanic
fx
Moj komp

zbuzanic's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Nego, jesi izvrtio memtest?
zbuzanic je offline   Reply With Quote
Staro 22.01.2015., 20:46   #9
Astra
Premium

Memtest je prošao bez erora. matična ploča je jedina komponenta koju nisam isprobao. Dakle,case closed. hvala svima
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno