|
![]() |
#1 |
Doomster
Datum registracije: Mar 2008
|
(riješeno) Wifi kartica radi na Linuxu, ali ne u Win7
Imam jedan zanimljiv problem s laptopom iz siga (MSI CR610). Jučer se odjednom interna wifi kartica počela ponašati kao da nije uključena/enablana u Win7 (dakle, radila je x godina do sada i odjednom uopće na nalazi nikakve mreže). Nakon probavanja svega i svačega, dignem Linux mint i radi bez problema. Pomislim, problem je u Win7, reinstall, opet ista stvar. Stavljam wifi karticu iz HP laptopa i opet ista stvar. Dakle nije do kartice, nije do Win7? Zašto najednom odbija suradnju? Samo da napomenem da LAN i USB wifi kartica rade bez problema.
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Da sad ne tražim, kako se wireless pali / gasi na tom modelu ? Jeli preko neke aplikacije / hotkey ? Vidim da bi trebao imati i plavi zub, jeli on radi ? EDIT: Za žuntu drivers > http://www.msi.com/support/nb/CR610....iver&Win7%2064 Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 22.01.2015. u 00:40. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Doomster
|
Ima prekidač odmah ispod ekrana. Plavi zub nisam nikad ni koristio, al evo budem probao sad. Inače je RT3090 kartica unutra kolko sam vidio jučer, Win7 su prilikom instalacije uredno prepoznali wifi, al nakon što nije radilo, probao sam i s driverom s Winupdatea, a nakon toga i sa službenih stranica proizvođača. Al problem nije u driverima kolko mi se čini jer je u device manageru kartica uredno prepoznata. EDIT Riješeno, ja sam kriv ![]() Taman prije nego je prestala raditi sam u ruteru stavio ručno wireless channel na 12. Sad sam vratio na automatic i opet je sve ok (a razlog zašto nije nalazio i neke druge mreže je taj što nema drugih mreža u blizini). Očito je problem u Win + RT3090 koji u kombinaciji ne vide mrežu onda. Na HP-u s Atheros karticom je sve radilo normalno. Anyway my bad ![]()
Zadnje izmijenjeno od: Thorax. 22.01.2015. u 10:48. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Pa kaže: Kriv je jer je toga i toga dana napravio ... ![]() Pogledaj u opcijama drajvera wireless kartice jeli ima opcija regije ili lokacije pa stavi EU ili Croatia, kvaka je šta (vjerojatno) defaultni US "vidi / radi" samo 1 - 11 kanal a u EU 1 - 13. Ovo je inače čest biser kod laptopa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Doomster
|
Citiraj:
Da, bilo je postavljeno na 1-11... Zahvaljujem ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|