Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 18.01.2015., 20:39   #1
CROcodile20
Registered User

CROcodile20's Avatar

Datum registracije: Mar 2014
Zvuk s PC-a na televizoru

Molim za pomoć!
Trenutno nemam nikakve zvučnike za PC. Jel mogu ja kako spojit PC na svoj TV sa RCA - 3,5 mm kabelom da se preko TV-a čuje zvuk ?

(ovaj kabel) : .

Inače, radi se o ovom TV-u -- Samsung UE32EH5000.

Ako da, u koji utor na PC-u moram spojit kabel, u headphone utor ili neki drugi... ?
CROcodile20 je offline   Reply With Quote
Staro 18.01.2015., 20:46   #2
smuchac
AMD Hammer
Moj komp

smuchac's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Mislim da ne jer svi RCA spojevi na TV-u su izlazi bar sto se zvuka tice. Mozes poslat na scart ali onda neces imat sliku a mozda ako i imas rca input (neznam jel se zvao s video ili kako vec),mozes poslat zvuk samo je đaba kad se daljincem preko source izbornika moras prebacit tamo pa ces ostat bez slike s telke jer ce vuc signal s rca gdje su bijeli i crveni zvuk a zuti video... U globalu,raspisao sam se bezveze. Zvuk s kompa mozes poslat u telku i amen. Mozes na ova dva nacina. Kopcas se u zeleni prikljucak od 3.5mm na zvucnoj a rca kopcas u input na telki samo za dobit zvuk u zvucnicima telke moras source tipkom u s video ili kak se vec zove. Jesam maher.

Zadnje izmijenjeno od: smuchac. 19.01.2015. u 00:29.
smuchac je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 19.01.2015., 12:26   #3
CROcodile20
Registered User

CROcodile20's Avatar

Datum registracije: Mar 2014
Citiraj:
Autor smuchac Pregled postova
Mislim da ne jer svi RCA spojevi na TV-u su izlazi bar sto se zvuka tice. Mozes poslat na scart ali onda neces imat sliku a mozda ako i imas rca input (neznam jel se zvao s video ili kako vec),mozes poslat zvuk samo je đaba kad se daljincem preko source izbornika moras prebacit tamo pa ces ostat bez slike s telke jer ce vuc signal s rca gdje su bijeli i crveni zvuk a zuti video... U globalu,raspisao sam se bezveze. Zvuk s kompa mozes poslat u telku i amen. Mozes na ova dva nacina. Kopcas se u zeleni prikljucak od 3.5mm na zvucnoj a rca kopcas u input na telki samo za dobit zvuk u zvucnicima telke moras source tipkom u s video ili kak se vec zove. Jesam maher.
Hvala ti, bum probao tak.
CROcodile20 je offline   Reply With Quote
Staro 19.01.2015., 12:51   #4
smuchac
AMD Hammer
Moj komp

smuchac's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Malo sam ga ukakio jer sam se raspisao i vrlo vjerojatno te zbunio al cisto da znas da se moze. Tim kabelom je najjeftinije. Scart kabel na rca je skuplji a nije dovoljan jer trebas jos prijelaz s rca na 3.5mm koji je jos 20 kuna. Takoder bi trebalo pazit da je scart s pinovima spojenima na rca kao ulaz a ne izlaz. Lako se okrenu pinovi al da te ne umaram bzvz a tim,scart je super jer je istovremeno i ulaz i izlaz,ovisno o spoju.
smuchac je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno