|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2015
|
Zeleni pikseli na ekranu, problem s grafičkom?
ovako.. Na ekranu su mi se počele pojavljivati grupe zelenih i crvenih piksela. Pojavljuju se rendom (nekada je satima sve u redu) i nisam primjetio da li se pojavljuju uvijek na istim mjestima. Nestanu kada odem na drugi tab, ili samo minimiziram pa podignem prozor. Nisam ih primjetio u igrama, samo na desktopu i chromu Slika1 Slika2 Slika3 Lijevo od yt videa Desno od yt videa Također, sada sam primjetio da kada gledam preview programa, cijeli thumbnail mi je žut: Slika Jučer sam ostao bespomoćan kada se ovo dogodilo: Loša slika (samo chrome upaljen, pokušaj otvaranja Starta). Nakon ručnog restarta sve je u redu, zelene grupe piksela se nakon nekog vremena ponovo počele pojavljivati. Komp je čišćen iznutra, a zasada sam provjerio samo kabel od monitora. Probao sa drugim, ista stvar. Temperature su u redu. Sutra ću moći provjeriti s drugom grafičkom. Koje testove mogu napraviti do tada? Konfiguracija: MBO: Asrock A770 DE+ CPU: Athlon II x3 435 GPU: Radeon HD 5770 RAM: 2x 2GB DDR2 Windows 7 64bit U trenutku pisanja, cijeli komp mi se smrznuo, morao sam opet ručno restartati. Ali barem sad oni thumbnailovi (kako se to zove?) nisu više žuti ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2009
|
Ak se pocel firzat najverovatnije je nekaj s kompom a monitor ok, al svejedno mozes probati dok komp radi odspojit monitor od grafe. Trebala bi bi se pojavit slika, no signal, check cable il tako nešto i šašavi pikseli nestat. Mozes probat izvadit grafu i vratit unutra par puta da se kontakti malo osvjeze i provjerit dali hladnjak na grafi vrti. Vidi prstom na hladnjak od cipseta dal je jako vruci, nasao sam plocu na kojo je cipset gorio a nije registrirala temp. Mozes ostavit otvoren komp da vidis dal ce se nestat ili smanjit broj piksela zbog boljeg hlađenja. Makni ga ako je pokraj radijatora ![]() Probaj svoju grafu na drugoj ploci i napajanju prije nego ju proglasis mrtvom |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|