|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
aku bušiica ne puni
punjač ustvari, na njemu je 10.6V kad ga probam s voltmetrom, a baterija je na izdahu ali daje blizu 12V. rastavio sam punjač i stvarno nema se što puno vidjeti unutra i sve djeluje uredno, mislim da nema kvara tj nevidljiv je okom, ništa crno ili nabubreno. bušiica inače radi ali je baterija skoro prazna pa sporo ili nikako ne vrti. kako saznati u čemu je kvar, sad sumnjam na adapter, ali ne znam kako ga rastavit nema šerafića, a opet, zašto bi on bio u kvaru ako napona ima? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Da tebi nije baterija riknula ?? Izmjeri izlazni napon na punjaču.. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
pa izlazni napon sam i mjerio, što ne? to je tih 10.6v izmjereno na kontaktima punjača gdje se spaja baterija. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Apr 2011
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Pa oprosti, ali moje prve sumnje su na tvoje mjerenje voltaže na punjaču. Jednostavno ne može nešto s naponom od 10 V puniti bateriju od 12 V. Zna se dogoditi da na tim punjačima dođe tanki sloj koji treba samo običnim skalpelom malo postrugati i iznutra i izvana, tako bi ja počeo. Ako još možeš sastaviti punjač, probaj sa skalpelom postrugati vanjski dio priključka punjača i nekim svrdlom koje taman paše lagano samo rukom iznutra. Ništa ne pritišći i ne forsiraj. I onda probaj puniti, pusti na početku neko vrijeme, možda ne počne puniti odmah. Ako to ne pomogne nadam se da ti je i neki laptop na izdisaju, jer će ti trebati. Gle, jer ja ti nemam vremena visit po cijele dane na kompu, ja sam imao sličnu situaciju. Baterija na bušilici više nije radila kako treba, nije bilo snage, nije se dala napuniti. I kako sam imao jedan laptop koji je bio za smeće, uzeo sam bateriju, rastavio ju unutra ti je 6 baterija. Tad je najvažnije da niti jednu ne puniš ili prazniš. Lemom ili vodljivim ljepilom ih spoji kako treba i imat ćeš kao ja jeftinu bušilicu sa Li-On baterijom. A što se tiče punjača, daj nemoj pričati da ne možeš nikako naći zamjenski, ako je ovaj stvarno otišao.
"The quieter you become, the more you are able to hear." Zadnje izmijenjeno od: tor. 15.11.2014. u 08:59. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
oprosti i hvala na ispcrpnom odgovoru, ali odakle si ti pao u raspravu? prvo i osnovno, bušilca je dugo vremena normalno radila i punila da bi odjednom punjač prestao puniti. drugo, tko je rekao da nešto od 10v puni nešto od 12 v kad sam ja rekao da je na punjaču 3V i da NE PUNI bateriju od 15V, nego da njoj čitam napon 12v i bušilica se lagano vrti ali je baterija skoro mrtva. treće, kakav mrtvi tanki sloj kad je punjač korišten koliko već, godinu-dvije? i četvrto i završno, ako veliš da ima zamjenskih punjača, molim da mi pošalješ link jer ja ih nisam mogao nigdje pronaći a obilazit trgovine radi toga sigurno neću. i neću ih naručivati iz kine ili izvana, samo ako ima kod nas za kupiti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
|
|
Oglas
|
|