|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2010
|
![]() Pozdrav svima, Imam jedan specifican slucaj na poslu s kojim nisam imao prije iskustva, pa me zanima je li moguce tako nesto izvesti i je li netko mozda imao slicnih iskustava; slucaj je ovakav: Prije 2-3 godine na poslu smo kupili nekoliko (5) racunala za videonadzor, 4 komada su serveri na kojima se vrti softver za videonadzor i 1 klijentski stroj na kojem se eventualno pregledavaju snimke itd. Za sva racunala smo kupili Windows 7 Pro licence. Prilikom instalacije softvera za videonadzor vlasnici softvera su ustvrdili da isti ne može raditi na Windows 7, nego trebaju Windows XP; oni su tada bez naseg znanja na svim racunalima napravili downgrade licence sa Windows 7 Pro na Windows XP Pro (naglasavam da smo mi kao tvrtka vlasnici licence, a ne oni) i to je radilo eto gotovo 3 godine. Sada imamo novu verziju softvera za klijentsko racunalo koji zahtjeva minimalno Windows 7 operativni sustav. Problem nam ne predstavljaju ova 4 serverska racunala, vec ovaj klijentski koji sada iz ovog i jos nekoliko razloga treba minimalno Windows 7 (Pro) operativni sustav. Moje pitanje sada glasi: Je li moguce vratiti originalnu licencu (svojevrsni upgrade) koju imamo na naljepnici, i ako je moguce, kako? Pretpostavljam da sam mogao nazvati Microsoft i pitati njih sve ovo, ali svejedno bi mi bilo drago cuti iskustva nekoga tko je eventualno imao iskustva s ovim, onako, iz prve (ili druge) ruke... :-) Unaprijed hvala svima... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
http://www.microsoft.com/oem/en/lice...id=HTVj4t2PMIq Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |