Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 16.11.2014., 18:27   #1
skymario84
Registered User

Datum registracije: Jul 2010
Post Downgrade pa Upgrade Windows licence

Pozdrav svima,

Imam jedan specifican slucaj na poslu s kojim nisam imao prije iskustva, pa me zanima je li moguce tako nesto izvesti i je li netko mozda imao slicnih iskustava; slucaj je ovakav:

Prije 2-3 godine na poslu smo kupili nekoliko (5) racunala za videonadzor, 4 komada su serveri na kojima se vrti softver za videonadzor i 1 klijentski stroj na kojem se eventualno pregledavaju snimke itd. Za sva racunala smo kupili Windows 7 Pro licence.

Prilikom instalacije softvera za videonadzor vlasnici softvera su ustvrdili da isti ne može raditi na Windows 7, nego trebaju Windows XP; oni su tada bez naseg znanja na svim racunalima napravili downgrade licence sa Windows 7 Pro na Windows XP Pro (naglasavam da smo mi kao tvrtka vlasnici licence, a ne oni) i to je radilo eto gotovo 3 godine.

Sada imamo novu verziju softvera za klijentsko racunalo koji zahtjeva minimalno Windows 7 operativni sustav. Problem nam ne predstavljaju ova 4 serverska racunala, vec ovaj klijentski koji sada iz ovog i jos nekoliko razloga treba minimalno Windows 7 (Pro) operativni sustav. Moje pitanje sada glasi:

Je li moguce vratiti originalnu licencu (svojevrsni upgrade) koju imamo na naljepnici, i ako je moguce, kako?

Pretpostavljam da sam mogao nazvati Microsoft i pitati njih sve ovo, ali svejedno bi mi bilo drago cuti iskustva nekoga tko je eventualno imao iskustva s ovim, onako, iz prve (ili druge) ruke... :-)

Unaprijed hvala svima...
skymario84 je offline   Reply With Quote
Staro 16.11.2014., 21:47   #2
WraGG
Premium

WraGG's Avatar

Datum registracije: May 2006
http://www.microsoft.com/oem/en/lice...id=HTVj4t2PMIq

Citiraj:
Thanks to downgrade rights, end users who have acquired a more recent version of the software (such as Windows 8 Pro or Windows Server 2012 Standard) can use a prior version of the software (such as Windows 7 Professional or Windows Server 2008 R2 Standard) until they are ready to move to the more recent version. If a product includes downgrade rights, the license terms for that product will indicate which prior versions of the software may be used.
Nemam iskustva sa downgrade-om W7 na XP, ali kad je W8 downgradean na W7, upgrade na W8 radi sigurno. Prosli tjedan sam imao dva takva slucaja i sa recovery diskovima je sve proslo bez problema.
WraGG je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno