Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 27.10.2014., 18:09   #1
memento
Registered User

Datum registracije: Mar 2011
HP Envy 17 i Dell U2412M

Pozdrav,

Slučajnom nezgodom, automobilom naletilo se preko torbe u kojoj je bio laptop. Radi se o HP Envy 17.
Na neku sreću laptop i dalje uredno radi, no slika na monitoru baš i ne.

Slika je blijeda, titra, sniježi (kao da se vide zrnati pixeli), boja je slabija i crna boja vuče na plavo...

Pošto mi je hitan komp za posao kupio sam Dell-ov monitor U2412M, spojio sam njega na laptop te primjetio smetnje i na tom monitoru.
Naravno nakon toga odmah sam testirao monitor na drugom računalu nebi li otkrio da je greška slučajno u novom monitoru, ali nije, na drugom kompu uredno radi.

Zatim vratim se nazad na laptop i igrom slučaja skužim kad laptop iskopčam s punjača slika na Dellovom monitoru je uredu, uključim punjač nazad oper vidim smetnje. Prilikom pisanja na tipkovnici također se vide smetnje.

Snimio sam video kako bi pobliže i korektnije objasnio svoju situaciju,
a moguće ga je vidjeti na ovom linku:
https://vid.me/Inn

Dovodim se u pitanje u čemu je problem? Da li je stradala struja u laptopu? Jer očito sam problem neispravnosti monitora na laptopu nije jedina greška, da je novi monitor bi uredno radio... ili je problem kod grafičke?
memento je offline   Reply With Quote
Staro 27.10.2014., 18:32   #2
generic
Premium
Moj komp

generic's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Je li monitor priključen preko analognog (VGA) ili digitalnog priključka (DVI, HDMI)?
generic je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 27.10.2014., 19:27   #3
memento
Registered User

Preko VGA priključka.
Navedeni monitor nema HDMI.
Staro 27.10.2014., 19:37   #4
generic
Premium
Moj komp

generic's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
VGA priključak je vrlo podložan EM smetnjama. Baš sam nedavno mijenjao jedan kabel za kraći jer mi se javljao vrlo izraženi ghosting kad bih zakačio laptop na nj. Nažalost, tu moja "stručnost" prestaje. Ovako laički, slika na laptopu jako titra i ako taj model ima inverter, možda on stvara tolike smetnje. Eventualno probati na drugom monitoru, ili s drugim kabelom na ovom monitoru. Kolika su oštećenja na samom laptopu? Btw., dolazi li krčanje od hard diska?
generic je offline   Reply With Quote
Staro 27.10.2014., 19:51   #5
memento
Registered User

Monitor sam probao na drugom kompu radi normalno, kabel sam naknadno kupio novi od 5m (plačen 199kn) ne koristim onaj defaultni, ali ista stvar je i s njim.

Mislim da je problem do struje u laptopu. Jer laptop je mrvicu savijen na tom djelu gdje je punjač, može se primjetiti i na videu.
Inače laptop radi uredno.
Staro 27.10.2014., 20:08   #6
Sinac
...samo te gledam...
Moj komp

Sinac's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Vjerojatno je napuknuta neka elektronička komponenta napajanja. Računaj da se to svodi na zamjenu matična ploče.
Sinac je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno