Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Periferija > Monitori, tipkovnice i miševi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 20.02.2014., 12:17   #1
Moloch
Registered User

Datum registracije: Mar 2006
Pomagajte drugovi - tipkovnica

Pozdrav svima!

Dakle, ne mogu vjerovati da je postalo tako veliki problem naći OK tipkovnicu i da moram tražiti pomoć.... ali sve je ili hyper-extreme-ultra nekaj gejmersko ili je na cvjetiće, bežično i minijaturno.

Trenutno doma koristim neku staru multimedijalnu membransku Logitechovu koja je bila sasvim ok, ali joj se bliži kraj i pola slova se izlizalo. Pogledao sam Logitechovu i Micro$oft ponudu... nisam oduševljen. Pa bih vas molio za preporuku ili savjet - ako je netko imao slične zahtjeve kao ja:

• DEDICATED (!) multimedijalne tipke (kontrola glasnoće - jako bitno)
  • odmorište za dlanove
  • žičana
  • HR slova
  • numpad i "normalne" tipke, ne laptop stil
  • prihvatljiva kvaliteta (antighosting poželjan)
  • nije ružna k'o lopov (praktički sve gejmerske su gadne)
  • 400-500 kn max
  • dostupna u HR

Koliko sam vidio kod nas nema niti jedne mehaničke tipkovnice koja pokriva sve navedeno, tako da - ok - prihvaćam i kvalitetniju membransku. Pozadinsko osvjetljenje nije nužno, profili/makroi nisu bitni - nisam zagriženi gejmer.

Ono što mi je "zapelo" za oko kao MOŽDA prihvatljivo i stvari koje me muče:

• Zalman K400G - imam dvojbe oko kvalitete, umjereno je gadna
  • Logitech Media Keyboard K200 - nema odmorište, čini se nekvalitetnom i mislim da nema ni naznake antighostinga
  • Gigabyte Aivia K8100 - očajna klizna kontrola glasnoće, tipke različitog "otpora" koje mi se čine nespretnim za tipkanje, ne znam je li HR?
Ako netko ima jednu od ovih ili ih je razmatrao (ili ima preporuku za neku tipkovnicu), dajte napišite nešto bar da se popričamo malo. Ispade kilometarski post

Zadnje izmijenjeno od: Moloch. 20.02.2014. u 12:36.
Moloch je offline   Reply With Quote
Staro 20.02.2014., 13:42   #2
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
iskreno, logitech wave. probaj naci cak polovnu, ja sam svoju ubo za 150 kuna, oprao ju kad je dosla i dan danas sljaka 5/5, a imam ju nekih godinu i pol.

ima sve ovo sto si naveo .

Burko je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 21.02.2014., 08:05   #3
Moloch
Registered User

Hvala, budem potražio. To je otprilike taman što mi i treba koliko vidim.
Staro 21.02.2014., 09:17   #4
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
imas ju po oglasima, cak i ovdje, ali nemas pristup trznici. uglavnom, racunaj od 100 do 150 kuna da je fer cijena, sve iznad je IMHO previse.

Burko je offline   Reply With Quote
Staro 21.02.2014., 14:01   #5
zwer
crnjo
Moj komp

zwer's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Racunaj kod Wave-a da tipke krenu zapinjat nakon 1-2 godine... Ima negdje moj post o tome, plus ako se dobro sjecam jos par ljudi s istim iskustvom + 2 moja frenda. Steta, super tasta.
Staro 21.02.2014., 14:32   #6
Moloch
Registered User

Našao tvoj review. OK, to je stvarno ozbiljna mana, a ako tvrdiš da nije bilo samo do tvog primjerka onda svakako otpada Wave. Valjda je do oblika tipkovnice. Fakat šteta.

Otvoren sam za daljnje prijedloge.
Staro 21.02.2014., 15:05   #7
Moloch
Registered User

OK, čini mi se da je Logitech G110 isto ok izbor, iako ima điđa miđa tipa integrirana zvučna (zašto pobogu) ima tipkice za multimediju i kotačić za glasnoću što mi je odlično. Tako da... trenutno prešla u vodstvo usprkos višoj cijeni.
Staro 21.02.2014., 15:53   #8
rodney
only fool, not a horse
Moj komp

rodney's Avatar

Datum registracije: Apr 2008
Citiraj:
Autor Moloch Pregled postova
  • Gigabyte Aivia K8100 - očajna klizna kontrola glasnoće, tipke različitog "otpora" koje mi se čine nespretnim za tipkanje, ne znam je li HR?
Ne znam kako je na toj aivii, ali ja sam na logitech mx5500 (komplet mis i
tastatura) imao neki kao touch klizni tak, po slici slično kao ovo, i dan
danas mi ta tastatura stoji u ormaru, ne koristim ju, a taj touch volume drek
je najveće govno koje sam ikad vidio da je izašlo iz logitecha.
Naravno da sam pristran, i da je to samo moje mišljenje.

job security - example
rodney je offline   Reply With Quote
Staro 25.04.2014., 08:09   #9
gaggo
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2009
Da ne otvaram novu temu, a ova je relativno nova. (Treba posebna tema za opceniti izbor tipkovnice, ne samo svjetlece)
Treba mi tipkovnica koja je relativno mala, bez numpada, i da je wired. I sto jeftinija, znam da ima genius i200, al je 86kn, al trazim jos jeftinije...
gaggo je offline   Reply With Quote
Staro 25.04.2014., 09:44   #10
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Vidio sam u Elipsu takve. Kopija Appleove. Nisam siguran je li jeftinija od 86 kn, ali baci pogled, imaju različitih modela i sve su ti otvorene pa možeš probati odgovara li ti.

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je online   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 25.04.2014., 20:49   #11
Router
Hejter

Datum registracije: Mar 2005
Citiraj:
Autor gaggo Pregled postova
Da ne otvaram novu temu, a ova je relativno nova. (Treba posebna tema za opceniti izbor tipkovnice, ne samo svjetlece)
Treba mi tipkovnica koja je relativno mala, bez numpada, i da je wired. I sto jeftinija, znam da ima genius i200, al je 86kn, al trazim jos jeftinije...
http://www.h2-shop.com/CHI-KU-0903

ja sam uzeo ovu prije par mjeseci, bila je onda nekih 62kn mislim, i dosta sam zadovoljan sa njom, na laptopu služi jako dobro.
Router je offline   Reply With Quote
Staro 25.04.2014., 21:52   #12
win32
Premium
Moj komp

win32's Avatar

Datum registracije: Apr 2008
Osobno sam i dalje u potrazi za novim tipkalom jer ne podnosim glossy dio na Sidewinder-u x4,makar osim toga je tipkovnica odlicna i svakome bi je toplo preporucio.

Moj budzet je isto nekih 500 kn te ne ciljam na mehanicke (koristio sam ih, ali nije da mi trenutno treba takva neka jer mi je 500 kn max + zadovoljan sam trenutno i s membranskim (ili kako se vec zovu).

Meni je najveci uvjet obavezno sve mat, pozeljno pozadinsko osvijetljenje....pa cak sada mogu i bez macro-a od kako vise ne radi CM build na D3.

Doslo mi je ocito vrijeme za mijenjanje periferije....

Ovu x4 svaki dan brisem s posebnom krpom za prasinu jer mrzim packice po glossy dio i radi toga sada trazim samo i jedino mat tipkalo.

Ima tko kakav model na umu?

500 kn je max, ne mogu trenutno ici na vise i naravno obavezno novo.

Sto se tice odmorista za dlanove, mrzim ih i uvijek ih skidam no na x4 mi je legao "ko' budali samar"...odlicno su to izveli na x4.

P.S.

Mogu naravno naruciti i s e-baya ili od kuda vec treba, samo da zadovoljava sve uvijete.

Pošteni trgovac: 1, 2, 3, 4, 5...
win32 je offline   Reply With Quote
Staro 26.04.2014., 18:27   #13
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
6Gv2?

Dalo ih se naći i ispod zadanog limita
Oglas

Oglas