|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2013
|
tp link tl-wa501g
Imam problem sa ovim ap nikako ne mogu uću u podešavanja.Radi se o mikrotik os ako neko ima iskustva molim da mi malo objasni na koji način se vrši postavljanje.Skinuo sam i winbox međutim ništa ne mogu da postignem,resetovao sam ga i opet ništa.To sve mi treba kako bi sa nji uhvatio signal sa drugog rutera i prenio ga dalje.Unaprijed hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Buying Bitcoin
Datum registracije: Feb 2007
|
Mikrotikov RouterOS na TP-Linkovom AP-u ? ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
baš tako |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
|
nije mi jasno zašto ne mogu ući u postavke rutera |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
jesam,preko 192.168.1.1 i ništa |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
jeli moguće to da je u stvari mreža na koju sam se kačio išla preko mikrotik os a da ovaj ap nije na mikrotiku.Jer ranije sam bio korisnik jednog drugog davaoca usluga i kada sam htio ući u router izašlo mi je mikrotik user name i pass..Međutim sada više ne koristim njihove usluge a ostao mi je ovaj ap tp link |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Buying Bitcoin
|
Mikrotikov RouterOS ne ide ni na jedne druge uređaje osim na njihove proizvode koji se zovu RouterBoard. Ko zna na šta se ti spajaš. Spoji taj TP Link direktno kabelom na svoj komp, disableaj sve druge mrežne kartice/konekcije pa probaj ponovo. I ne mora značit da je na 192.168.1.1. Kad ga spojiš, idi u command prompt i upiši "ipconfig" pa traži adresu od default gatewaya. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Buying Bitcoin
|
I da funkcionira (da ima svrhu) ? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Apr 2005
|
Da. I to jako dobro funkcionira zbog isplativosti i mogućnosti proširivanja. Većina wifi zajednica (barem do prije par godina) se oslanja na starim kantama i Mikrotiku Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 04.12.2013. u 06:38. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Buying Bitcoin
|
Onda my bad, nisam to znao. Pa to je onda super solucija, samo šta je težak za početnika (poput mene) ![]() Da li je onda moguće da TP Linkov AP ima RouterOS ? Teoretski možda uz neke modifikacije? |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Registered User
|
hvala vam, ipak ne radi se o mikrotiku, a jbg neznanje.Uspio sam preko firefox da uđem u postavke jer nisam mogao ni preko chroma ni explorera.Ono što me sad zanima je sljedeće:buraz preko puta ima kabl.internet i preko tp linka wirelles internet.Ja trenutno hvatam njegov signal preko alfa antene (usb wirelles antena)s tim da sam na nju nakaćio onu vanjsku mrežu umjesto originalne jer nije mogla hvatati dobar signal.Eh ono što ja želim je da imam i ja wirelles u stanu tako da se mogu kaćiti sa laptopom i sa pc i sa mobitelom.Znaći imam ovaj ap i šta mi još treba i kako srediti postavke tp link tl-wa501g 54m wireless access point Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 04.12.2013. u 06:42. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Banned
Datum registracije: Oct 2005
|
moraš spojit ap i ruter od brata da se druže ...povezat njihove mac adresse, wlan kanale i poredat ip adrese ... i onda će radit |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Registered User
|
![]() Zadnje izmijenjeno od: mirnke. 09.12.2013. u 18:53. |
![]() |
![]() |
|
|