|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2011
|
edimax ew-7228apn FW
Koristio sam 3 godine ew-7228apn (FW 1.07) signal je bio 45%-50% brzina zadovoljavajuca oko 4.5 (ping 30) ... sad kad je otisao u vjecna lovista .. rekoh kupit isti. Problem je nastao sto novi ew-7228apn ima FW 1.15 .. signal je skocio na 85% ali je brzina pala na 2.2-2.8 ![]() Probao sam da stavim 1.07 al mi tad ping bude još veci.... Gridicu nisam pomaknuo ni milimetar,stoji vec 3 godine utegnuta. Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 04.12.2013. u 14:38. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Apr 2005
|
Na šta se spajaš i kako mjeriš brzinu i ping (radi li se uopće o internetu)? Jesu li postavke identične kao na prijašnjem ruteru (B/G/N standard, kanal...itd)? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Spajam se na pristupnu točku .. nekih 500m .. vidljivost idealna ... net od kolege (T-COM) .. GRID antena upucana direkt u njegov prozor, B/G/N je ... kanal 11 ping preko speedtest edit: stari edimax je dao svoje prije 3 dana .. danas uzeo novi i nastali problemi Ne kužim kako je propusnost sad puno manja Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 04.12.2013. u 14:37. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Za novog: - probaj postaviti da koristi samo B/G band, i tako je sa druge strane Router sa B/G - na oba kraja skeniraj(te) sa inSSIDer - om i nađite na kojem kanalu ima najmanje susjeda ili im je najslabiji signal > otkriveni kanal postavite fiksno - zadnja stavka je da usporedite Advanced opcije na wireless - u, vidi str. 43. manuala, pa kod sebe postavi iste brojeve (ako su različiti) Za starog: - jeli crko od nevremena / groma ili samo "ne radi" - ako imaš elektroničkog znanja ili zamoli nekoga da pregleda napajanje, elektrolite u uređaju, ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Banned
Datum registracije: Oct 2005
|
promjeni wireless kanal, sttavi ga na 8, resetiraj komp i onda mjeri |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
Odnio sam stari AP kod jednog kolege...cijeli popravak me izašao 7kn...nisam ga baš skužio šta je popravio..EDIMAX radi..sve ok...kaže mi da moram još učiti...lol Novi mi ostaje..mogu da ga vratim u radnju al ipak bih volio da ga ispitam s inSSIDer ,samo me buni..kako jer inSSIDer ne prepoznaje AP |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Šta sam rekao, bit će promjenio koji elektrolit i zviznio mu reset i sad opet veselo radi ![]() inSSIDer instaliraš na neki laptop i onda sa njim skeniraš wireless band na x lokacija, tako otkriješ koji je kanal "slobodan". |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Aug 2013
|
Moze se skenirat i sa "Passmark WirelessMon Pro" koji je meni nekako drazi... |
![]() |
![]() |
|
|