|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Tp-link TD-W8901g router od optime i otključavanje LAN portova?
Zanima me da li je netko uspio otključati LAN3 i LAN4 port na routeru? Ne koristim OptiTV a niti baš planiram pa mi ti portovi trebaju za druge svrhe. Fali mi taman još jedan LAN port, a ne isplati mi se kupovati switch samo zbog njega, ako se tp-link da otključati. U routeru piše da je: ADSL Firmware Version : FwVer:3.11.2.175_TC3086 HwVer:T14.F7_5.0 A HWVersion 3.2 Htio bih baš oključati makar jedan port, pošto flashanjem gubim garanciju jer nemam optimin FW da vratim nazad ako bude problema (jedino ako netko ima orig optima FW). Orig FW od routera: http://www.tp-link.com/support/downl...%2DW8901G&h=V3 ty |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Zar nemas u opcijama routera za postavit sva 4 lan porta za net? Koliko sam cackao po njemu, mislim da sam negdje u meniju vidio tu opciju. Na poslu sam pa nemogu provjerit.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Istina, zaboravio sam napomenuti to. Ima opcija da se oznaći sa kvačicama 1-2-3-4 port, i ja normalno oznaćim port 3, spojim na njega kabel dobijem IP adresu, ali nema neta. U routeru piše da je dodjeljena IP adresa tom uređaju (WDTV Live) ali nemogu vidjeti komp. Čim prebacim WDTV na port 2, sve normalno radi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Hvala nino-z Tako sam i ja na dlinku radio, ali sam zaboravio na to... uglavnom ako nekom bude trebalo: Uđete u konfiguraciju, naravno ![]() -"Interface setup-LAN" - tu stavite kvačicu na port 3 i 4 ako vam trebaju oba -"Advanced setup - VLAN -Assign VLAN PVID for each Interface" i stavite Ethernet Port #3" na 1 (inaće je na 2) isto i za port #4 n -"Advanced setup - VLAN - Define VLAN Group" "VLAN Index" je odabran 1, pod Ethernet označite port 3. Pa pod "VLAN Index" oznaćite 2 i onda pod Ethernet skinite kvačicu sa porta 3 Napomena: između svakog postupka idete sa SAVE, na kraju "Maintenance - SysRestart - Current Settings" RESTART i to je to, sve radi... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Ajd da ne otvaram novi topic pa ću tu pitati. Da li netko zna gdje (ako postoji) skinuti Optimin FW za ovaj router? Stavio bih orig FW al bih u rezervi volio imati optimin. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
another brick in the wall
Datum registracije: Feb 2008
|
dali netko zna kako staviti drugi FW na doticni uredjaj? skinio sam s sluzbene tp lin stranice za taj router FW, saki svaki put kad upgrade-am javi mi da nije moguce.. thx |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|