|
![]() |
#1 |
aka Mali Mirko
Datum registracije: Nov 2001
|
Moze li se image sistemskog HDDa kopirati na drugi HDD...
... i da onda taj novi disk postane sistemski? Dakle imam stari 15Gb 5400 512kb HDD i zamislio sam si napraviti njegov image i zatim taj isti image raspakirati na novi veci i brzi disk i staviti njega kao sistemski disk, a starog ukloniti. Moze li se to? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
PC Ekspert
|
naravno, norton ghost, acronis trueimage itd.. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
neće li windoze imat problema kad se nađu na totalno drugom disku:confused: |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Ne, pa sve je isto...
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
dali je......mislim stvarno nisam siguran, možda opet trkeljam glupsti ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
PC Ekspert
|
ja sam to napravio barem 100 puta i nikad nisam imao problema :confused: probleme sam nailazio samo kada je taj image išao u drugi komp ili ako je bio kakav software koji je zaštićen preko serijskog broja hdd-a, sve ostalo radi najnormalnije. također, možda ćeš imati problema ako ti je to treći komad hardware-a koji si mijenjao (izuzev kućišta i napajanja), u smisli da će te windowsi tražiti ponovnu aktivaciju. No, ako disk ide na isti kontroler (matičnu) i samo je većeg kapaciteta, ne bi trebalo biti ikakvog problema. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
PC Ekspert
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||||||||||||
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
nece bit problema ali moras klonirat cili disk ako kloniras samo sistemsku particiju boot sektor odredisnog diska ostat ce prazan ili kakav je vec bija pa sustav nece znat odakle dignit os ako ti treba ovo zapocmi instalaciju windowsa do prvog restarta na particiju koja bi trebala bit sistemska instalacija ce popunit boot sektor pa sada tu particiju mozes pregazit windowsima s prvog kompa i sve ce bit ok
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
Neće biti problema - Tooma ti je dao dobru uputu. Druga uputa je da prije starta PC-ja s novog diska fizički diskonektaš stari disk. Bilo je reporta da se Windowsi znaju zaglupiti ako startaš stroj s dva identična - u bit- harda. Oba su boot, system, active. Za dobar vodič o Norton Ghostu pogledaj ovaj link edit: tipfehlers
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|