|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2013
|
![]() Imam max3 paket, na wifi su spojeni mob, tablet i pc(win7). Na tabletu sve radi savrseno, dobar ping, dobra brzina dok na mobu(s III mini) i pcu ping ide od 30-300 a brzina pada na 0.10 Mb/s. Router je thompson tg782i a adapter na pcu d-link dwl-g122. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
Stavi tablet što je bliže kompu i mobu pa onda izmjeri brzinu neta. Kolika je jačina signala na PC.u, a kolika na mobitelu? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
na kompu 37%, na mobu pise signal dobar |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
|
evo i rezultata sa speedtesta, na kompu mjereno http://i.imgur.com/KzxVdgs.png |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Kud baš ta dwl-g122 drlja ? Vidi jel piše na njemu koja je revizija. Ujedno gdje si ga uštekao, napred ili zada ? Ako imaš kakav usb produžni onda ga uštekaj zada a adapter na kraj, potom ga probaj pozicionirati tako da uhvatiš šta bolji signal. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
E1 revizija, dobri su driveri instalirani, ma probo sam i naprijed i iza i sa kablom i bez njega, nema razlike |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Banned
Datum registracije: Nov 2011
|
ne znam koliko ce ti pomoci,ali vodim bitku ra ruterima skoro pa pola godine.u pocetku sam mislio da je ruter,racunalo i laptop su mi imali dobar signal,mobitel i tablet jedva da su ga hvatali,i kad jesu ispali bih za 2 do 3 minute.zamijenio sam taj ruter (thompson) za cisco,problem isti samo sad laptop jedini hvata signal,ostali uredaji ne.nakon toga sam opet uzeo novi ruter stvar ista,tablet i laptop nemogu se spojit,pokusao sam sa novim biosom,fw,driveri,windowsi,...cak sam kupio i novu antenicu misleci da je problem u tom,nakon 2 rutera uzeo sam i treci,problem isti xd pokusao sam sve moguce solucije,4 razlicita tehnicara su kod mene bila,...vise im je neugodno davati mi nove rutere,...tek kad sam kupio produzni za antenicu i maknuo ju od rutera 2 metra uspio sam povezati sve uredaje toliko koliko...dan danas nisam uspio naci problem,...sretno ![]() p.s. testirao sam sve sa 3 laptopa,tabletom,samsung galaxy 3 mini,racunalom,iphone 4,...uvijek isto... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
Kod TG782 je "problem" šta su antene unutar uređaja komadići lima i ne možeš napravit nešto pametno osim da probaš uređaj okreniti / postavit na bok i sl. Na drugoj strani kod usb wireless sticka često je bitno kako stoji "u prostoru" i kako će hvatati signal. Možeš napraviti i mali test, od papira / kartona napravi stožac, sa unutarnje ili vanjske strane naljepi kuhinjsku alu foliju, stavi stick u sredinu, sada probaj micati / usmjeriti prema routeru i vidi jeli se nivo signala podigao sa tih 37%. Dodatak: http://wikidevi.com/wiki/D-Link_DWL-G122_rev_E1 Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 17.06.2013. u 15:18. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
|
poveco sam si signal na 65%, disableo Realtek PCIe GBE Family Controller driver i radi za 5 |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
|
Lan (žičnu) obično ne treba isključivati (disable). Kako si dobio povećanje signala (da drugi znaju / vide) ? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
|
uzeo sam dva kabla i stavio adapter najblize vratima sto sam mogao na nekih 1,5m visine |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|