|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
packet loss
Imam malu kucnu mrezu, 2 laptopa, (povremeno još mob i tablet) koji se spajaju na AP. Cime god da probam gube mi se paketi, cca 2-3%. Probal sam spojiti drugi AP (oba su linksys wap54g s DD-WRT-om) na oba isto. Isto je i s oba laptopa i s mobitela (android) Ne budi lijen spojim jos jedan router u AP mod, situacija ista... Incče je to tako funkcioniralo cca 3 godine i sad najednom ne radi ko spada. Probal sam mijenjati kanale, pojačavati snagu, zamijenio napajanje, gasiti trošila .... nema promjene. Koja je šansa da mi okolina smeta? Ili da su eventualno sva tri uređaja poluispravna, pošto su barem 5g stari... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Apr 2005
|
Informiraj se ovdje http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=81437 Vjerojatno je stvar u parici i centrali. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
|
Citiraj:
Recimo ako pingam AP (192.168.2.1) s 100 paketa 4-5 kom se izgubi... A zna biti i do 10, ali rjeđe |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
NetStumbler ili inSSIDer i pogledati na više lokacija koliko smetaju susjedi, nađi slobodan kanal ili onaj na kojem su najslabiji, preferiraj 1 ili 6 ili 11, eventualno 13 ako imaš "eu drajvere" tj. opremu koji ga podržavaju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
probao sam nekim skenerom na androidu skenirati dostupne mreze. kanal 13 je bio najmanje zastupljeni pa sam stavio toga. budem danas jos probao ostale,mozda bude bolje na nekom drugom |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|