|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2008
|
Gigaset SE515 dsl WAN opcija
Pozdrav, imam Iskon ruter neki iskratel (tako nešto). Iz njega je u drugu kuću spojen drugi ruter (neznam marku, ali je uštekan u WAN utor) i to sve radi. E sada želim glavni ruter spojiti na još jedan u podrumu (Siemens Gigaset SE515 dsl) ali mi to nikako ne uspjeva. Sva 3 sam ovako postavio IP-ove Glavni ruter - 192.168.5.1 Ruter u drugoj kući - 192.168.6.1 Ruter u podrumu - 192.168.4.1 Isključio sam DHCP, ali mi neželi dati internet konekciju. On nema utor WAN pa mislim da je u tome problem, ali sam vidio da se jedan LAN utor može prekonfigurirati u WAN. Zna li itko kako da to spojim da fercera. Hvala ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Ne može to tako, samo jedan router drži / diže internet konekciju, u tvom slučaju ovaj "u drugoj kući". Trebao bi: - prebaci taj router "iz druge kuće" odmah do Iskratel - a, to postaje glavni router - u drugoj kući stavi mrežni switch ako ti je dosta Lan ili neki ap npr. WL-7228APn - za podrum je ista stvar kao poviše - oba ta Lan kabela spajaš na Lan portove glavnog routera - sve uređaje od glavnog routera postavi u isti segment mreže, znači 192.168.6.x - SE515 možeš iskoristiti za željeno samo "uđi" kabelom u Lan1 i ispravno postavi Gateway (glavni router) |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
A može li da umjesto ovoga rutera u podrumu (Gigaset SE515) stavim switch? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
|
Neznam zašto ali preko switch uopće ne dobivam pristup internetu. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Dec 2011
|
pristup internetu je jedna stvar, a ispravan switch i router ne garantiraju internet, ako nije dobro poštelano! Ako spojiš onaj router kako je kolega napisao, upikneš drito u njega lan i spojiš na komp i internet ti radi. kada dodaš switch između kompa i routera, neće raditi jedino, ako nevalja switch ili neki od 2 kabela! |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
A nerazumijem zasto, hahha. Switch mi je novi. Kada direkt spojim iz rutera u PC sve radi ali preko switcha nece. Kakav raspored zica da krimpam? Isao sam po standardnom modelu straigt trought |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Na vrhu imaš sticky sa "rasporedom žica", preferira se TIA-568B > http://en.wikipedia.org/wiki/TIA/EIA-568 |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
Spojen je switch sa T-568B tipom. Testirao sam sada kabel sa testerom i sve OK. Nerazumijem zašto neradi preko switcha. Idem sada do rutera direkt probat se spojit sa switchem |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
|
Poludit ću sa ovom mrežom. Sada uspijem dobiti internet ali je toliko spor da mi jednu web str. otvara po 5 min. Uzmem laptop i switch i odem odmah do rutera spojim i sve radi OK. U podrumu mi preeesporo, help. Kabel je OK jer kad se direkt spojim na PC sve radi normalno. (u biti u pordumu je utičnica, ali mislim da to nema veze) Probao sam pingat www.google.hr i dobije response ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Registered User
|
Riješio sam, ugl utičnica je živo s***e izacio sam ju, te direkt žicu spojio sam switchem i sve radi. Hvala svima |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|