Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 11.03.2013., 16:53   #1
rdjavi
Registered User

rdjavi's Avatar

Datum registracije: Apr 2012
Externi HDD WD 1 TB problem

drug mi ima externi hard wd 1tb koji je star nekih 5 godina, i kad se ukljuci u komp sistem xp ga ne prepoznaje. kad se ukluci usb kabal sistem ga registruje i pojavi se u desnom uglu ona zelena strelica i tu ga ocita i prijavi da ga je prepoznao. u My computer ga nema, nema znaci oznake diska. u device menageru pod disk device ga ocita regularno, a u disk menagmentu ga nema.
ja sam ga izvadio iz kucista i skopcao na komp preko sata kabla. kad se komp upali post test prijavi da je na sata4 disk error (jer je ukljucen u cetvrti sata konektor) i kad krene da se dize sistem ona linija ispod WINDOWS natpisa prolazi i ne moze da digne sistem (sa moga diska koji stoji u kompu).
testirao sam hard preko hirens boota i hd sentinel prijavljuje preformance 100% a health oko 70%. skenirao sam ga i preko hdd regeneratora ali nije nasao ni jedan bad sector. probao sam da udjem u mini xp da vidim da li ga prepoznaje i nije mogao, isti slucaj kao i kod dizanja sistema, nece da digne.
probao sam onda linux live da dignem i jedva ga digne i prijavi error na disku, eto slike dole. ima li mu pomoci i sta da se radi?

rdjavi je offline   Reply With Quote
Oglas

Oglas
Oglasni prostor

Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno