|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2007
|
ASUS F5SL - problem sa hdd
Pozdrav, laptop iz naslova mi je pao na pod... Laptop ne boota windowse (XP), 20 bad sectora na hardu testirano Seatoolsom sa Hirensa. Ok, pravac Links po novi hard WD Scorpio WD3200BEVT (320GB) i friška instalacija Windows 7. Međutoa laptop radi 10ak dana i nakon toga ne želi bootati windowse, nesjećam se točno koji ali javlja nekakav boot error nakon POSTa. Reinstall windowsa, neko vrijeme radi i opet isti problem. Nakon toga pokušavam instalirati Win XP ali nakon prvog reseta (copying files) BLUESCREEN i nemože završiti instalaciju. Pokušavam odvrtiti WD lifeguard test sa Hirensa ali javlja nekakv cable error. Seatools isto javlja nekakav error. Memtest prolazi. Logično da je i novi disk u banani?? E sad dolazi misterija ![]() Posudim lap od frenda koji ima ISTI WD hard, stavim ga u svoj laptop SVE NORMALNO. Prolazi WD test, windowsi rade. Stavim svoj novi hard u njegov laptop sve ok. Isto prolazi sve testove, najnormalnije instalira windows xp što znači da je hard ispravan i neće mi priznati reklamaciju. Ja stvarno nemam ideje u čemu je problem pa bih molio neku dobru dušu za pomoć. Unaprijed hvala Zadnje izmijenjeno od: mito1. 23.02.2013. u 00:03. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
pad laptopa uzrokuje pomicanje svih komponenti u kućištu pa tako i sata konektora na mbo, potraži kolegu Alvina na forumu, on je isto iz RI pa nek ti pogleda u čem je kvaka |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2007
|
Tnx... ali nije mi jasno zašto sa drugim hardom radi, da je neispravan SATA kontroler nebi radio ni sa njime... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
ne kotroler već konektor, mjenjanjem harda si ga možda "namjestio" |
![]() |
![]() |
|
|