Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 12.02.2013., 18:10   #1
Pantagana
Registered User

Datum registracije: Apr 2012
(riješeno) HP Mini 110-1199EM (problem sa HDD?)

Dakle, radi se ovome laptopiću:HP Mini 110-1199EM by Studio Tord Boontje
Prija mi donese i govori da sve srušin i stavin novi sustav.
Računan super, po ure posla... Kad ono dobijen skoro čir na želucu.

Prvo san stavija Windows 7 Starter. Instaliralo se glatko, bez ikakvih problem, međutin kad san ga upalija vidin da je usporen za po3.14zdit.
Mislin se ma šta će ti ovo govno, stavit ću XP i to će bit super.
Iiiii tu počinje nerviranje.
Instaliran XP, ali nisan dira particiju od cca 200mb na kojoj je bija neki HP-ov OS.
Stavija san dvi particije, jednu od 100 i drugu od cca 130. Kad san pokuša formatirat onu na kojoj nisu bili Winsi samo se zaledija.
Rebootan, iden prominit dodijeljena slova jer je sustav bija na nekome glupome (recimo G), ali neće. Ok sve ću izbrisat i stavit ponovo Windoze.
Makakvi, nema šanse... Stavim prvu particiju 130gb, drugu 100. Stavin da se prva formatira ali blokira... I tako nekoliko puta blokira na 94 ili 95%.
Pretpostavljam da su na tome području bad sectori. Prominim nekoliko veličina particija i nakon 10-ak pokušaja i blokavanja u raznim fazama instalacije, nekoliko BSOD-ova uspijen stavit Windowse na particiju od 90 gb. Ostatak sam ostavija neparticioniran.
Nek stoji tako, boli me briga, njoj ionako ne triba svih 250gb... Stavljan drivere. U sred instalacije wireless drivera kompa bloka. O heben li ti nedilju i tebi i blokiranju, amo reboot. Neće da boota.... NEĆE!!! **********
Neće iz safe mode, neće iz "last good config that worked"... ne može više dignit Windowse.
Jeli problem u HDD-u? Bad sectori? Ili je nešto treće?
Koliko je zeznuto mijenjati hard na ovome laptopčiću?

Molim pomoć, probija sam na živce i ako još jedan put bloka razbit ću ga macon u 1000 komada. Vjerovatno je krivo moje neznanje, ali ako san uspija bezbroj puta do sad instalirat Windowse kako triba, onda valjda mogu i na ovome *****.

Zadnje izmijenjeno od: nino. 12.02.2013. u 18:26. Razlog: Malo polakse sa rijecnikom
Pantagana je offline   Reply With Quote
Staro 12.02.2013., 18:25   #2
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Hiren's boot cd bootaj i neki od alata za scan diskova provuci pa ces znat na cemu si.

Cesto sam mijenjao hardove u tim malim sranjima, precesto odlaze, valjda zbog njenog rukovanja.

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 12.02.2013., 18:53   #3
Pantagana
Registered User

Kako cu bootat Hirens kad nema cd...
Neznan kako da napravin da to boota sa usba, imas li neki link?

XP san stavlja priko programa WinSetupFromUSB.

Prije pola sata san iz BIOS-a upalia neki Primary Hard Disk Self Test pa kad to završi probat ću smislit nešto sa Hirens-om.
Staro 12.02.2013., 18:58   #4
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Nisam vidovit da znam da nemas externi drive.

Usb hirens imas tu.

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
Staro 12.02.2013., 19:24   #5
Pantagana
Registered User

Ovaj test iz biosa je da poruku: Failed. (Completed with the read element of the test failed)

Nista, moran skinit Hirens pa ga stavit na USB. Javit cu onda sta je bilo.
Staro 12.02.2013., 20:00   #6
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
E pa baš si Pantagana, neću te zezat al kao da ti se osvetilo "sad ću ja to za po sata".
Dl. HP Mini 1101, HP Mini 110, HP Mini 110 by Studio Tord Boontje, and Compaq Mini 110 - Maintenance and Service Guide
Prouči malo, do hdd - a se dolazi demontažom tastature. Nemora biti ali, od kad je u igri sata standard zna se desiti da se hdd malo pomakne i time gubi korektan spoj.
Ako treba možeš hdd izvaditi iz tog laptopa i testirati na nekom kompu.
Ovisno o kojem se proizvođaču radi pokreni odgovarajući alat proizvođača za testiranje, bilo to sa cd - a na nekom kompu ili sa usb - a (kolega ti je dao link.
Novi hdd:
http://www.nabava.net/cvrsti-diskovi...jProizvoda=100
WD Scorpio Blue 160GB WD1600BEVT, 5400rpm, 8MB cache, 2.5", SATA2 > cca 300 Kn
http://www.nabava.net/cvrsti-diskovi...-sata__3236491

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 12.02.2013. u 20:10.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 12.02.2013., 22:12   #7
Pantagana
Registered User

Pokušao san ga otvoriti prema uputama u manualu, ali je divljački zavidan, iskrivija sam vrh od 2 kacavide. Strah me da ne provrtim vide jer je to sve pepavo pa ih neću više moć izvaditi.
Odusta sam od toga i priko Hirensa upalija "Fujitsu ATA Hard Disk Drive Diagnostic Tool ver. 7.0"
Nakon pola sata testiranja dobio sam poruku:
Citiraj:
The drive did not pass the COMPREHENSIVE TEST.
An error was detected od the HDD.
Error code: B105A4
Please contact Fujitsu Customer Service for reparir.
Sa kojim programima sa Hirensa da još pokušam prije nego što zaključim priču da je HDD gotov?
Staro 12.02.2013., 22:24   #8
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Digni mini xp ili 7 sa hirensa pa imas u meniju hdtune mislim.

Staro 12.02.2013., 22:33   #9
[GOW]Nec
Premium
Moj komp

[GOW]Nec's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
Citiraj:
Autor Pantagana Pregled postova
Pokušao san ga otvoriti prema uputama u manualu, ali je divljački zavidan, iskrivija sam vrh od 2 kacavide. Strah me da ne provrtim vide jer je to sve pepavo pa ih neću više moć izvaditi.
A lipi moj čovik, moćne su ti te kacavide ča se izviju na 2.5 mm vidama. Lipo se ti zaleti sutra pa kupi jednu pravu, inače taj HDD ne bude izaša vanka.

Da ne spominjemo da postoji mogućnost da je stvar samo u spoju na matičnu, a za to ga stvarno moraš rastaviti.
Staro 12.02.2013., 22:49   #10
Pantagana
Registered User

Citiraj:
Autor [GOW]Nec Pregled postova
A lipi moj čovik, moćne su ti te kacavide ča se izviju na 2.5 mm vidama. Lipo se ti zaleti sutra pa kupi jednu pravu, inače taj HDD ne bude izaša vanka.

Da ne spominjemo da postoji mogućnost da je stvar samo u spoju na matičnu, a za to ga stvarno moraš rastaviti.
Aj reci ti meni, genije, kakva može bit kacavida za vidu od 2 ipo milimetra osin mekana? Šta je najgore od svega sićan se da san taj set od 5-6 mini kacavidi bija lipo platija. Ali nisan sa križaston nego običnon odvidava jer nisan moga nać tako malu križastu.

On topic: Upalija san DRevitalize da vrti od 80GB pa nadalje. Vidi ćemo oće li on šta nać...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 12.02.2013., 23:01   #11
[GOW]Nec
Premium
Moj komp

[GOW]Nec's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
Citiraj:
Autor Pantagana Pregled postova
Aj reci ti meni, genije, kakva može bit kacavida za vidu od 2 ipo milimetra osin mekana?
Normalni PH1 sa kaljenim vrhom, recimo. Čak i magnetiziranim. No, nebitno. Ti ćeš to običnim jer je to tako kod tebe normalno. Možda bi ti bilo pametnije da poslušaš savjet, da nemamo prekosutra temu u HW problemima s naslovom "pokida san vide, ča sad?".

Ako ti je jedan program za testiranje izbacio grešku, vjerojatno će i drugi.
Staro 12.02.2013., 23:34   #12
Pantagana
Registered User

Vjerovatno san iz malo krupnijih strojeva izvadija više razbijenih vida nego si ih ti uopće vidija, al' ka šta kažeš nije tema o tome.
I ne vidin razlog da se izruguješ i podhebaješ sa tin "ča je" jer ne pišem na dijalektu neko koliko toliko književno. Ako misliš da bi svi tribali pisat šarafciger naša si krivu crkvu di ćeš boga molit.

Zadržimo se na temi...

Ostalima hvala na dosadašnjoj pomoći.
Staro 12.02.2013., 23:51   #13
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Trebalo je neko vrijeme dok sam iskopao ovo > http://www.dslmodemsdirect.com/Fujit...FJDT_Rev02.pdf
Ako u međuvremenu nisu mijenjali logiku kodova, rezultat je loš tj. traži drugi hdd.

Error code: B105A4

B : Comprehensive Test
1 : Case of Fail
05: Hard errors
A : It shall be the same as the third digit of model name
4 : It come up from the first figure of the sum of the last three figure of the serial number
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 13.02.2013., 00:31   #14
Pantagana
Registered User

Zahvaljujen Nikky!

edit: Cilu noć se vrti DRevitalize.

Nije gotovo skeniranje, samo se na ovoj bijeloj traci ne vidi da je po sredini i da ima crveni dio u kojem pise "B"
Nije ni bitno, otiša je ka na vječna lovišta.

Javim se kad ona odluči šta će s njim.

Zadnje izmijenjeno od: Pantagana. 13.02.2013. u 13:49.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno