|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2012
|
(riješeno) Acer Emachines E527 se ne boota
Pozdrav svima! Dakle imam Acera Emachines E527, a problem je da se lap neće upalit. Pritisnem power dugme, ventrilator se okrene, čuje se hard, no odmah u roku 2-3sec ventilator stane, ne čuje se više ni hard niti se lap boota, ekran je crn, a kontrolna lapmica za power on svijetli. Nedavno je na njemu mijenjan hard jer je stari imao previše bad sectora, također se kupljena i još jedna pločica rama, ali prije više od pola godine i s time je radio sve ok. Zadnjih tjedan dana imam ovaj problem. Laptop sam rastavio i očistio sve komponente od prašine, pokušao sam ga uključiti samo sa ramom koji je došao s njim no ništa, nakon toga sam zamijenio proc da vidim da li je u njemu problem (orginalni proc je celeron 2ghz, zamjenio sam ga sam celeron 1.8ghz) socket paše sve ok, ali ista stvar. Da li je možda problem u matičnoj i može li se to kako testirati? Unaprijed hvala
#2 |
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
Nisam skužio to ti se dešava tek nakon što si ga rastavio i počistio ili, je to počelo pa si onda išao čistit laptop, probaj i novi ram bez starog koji je bio orginal unutra, al sve smrdi na matićnu ploču. Uglavnom znam ti nekog toko ti može kvalitetno pomoći, javi se na PM pa ti tamo detaljnije sve objasnim!! |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Prvo mi se pojavio taj problem, pa sam onda rastavio laptop da ga očistim i isprobam različite varijante, znači drugi proc, ram i tako to, no problem je ostao isti. Također isto mislim da je vjerojatno matična problem. Samo neznam dal postoji način na koji se mogu uvjerit da je točno u njoj problem, neki test ili nešto i neznam koliko se isplati kupit novu matičnu, jer na ebayu i njuškalo sam našao za cca 500kn polovne korištene matične, a sad da li je to isplativo? Koja su vaša mišljenja, savjeti?
#4 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Sigurno je matična jer su Aceri poznati po tome. Ako misliš kupiti polovnu ploču, dobro pripazi jer je većina Acera na oglasnicima pati od istog problema tj. zbog toga i jesu tamo. Isto tako, razmisli isplati li ti se uložiti 500kn u novu matičnu obzirom na starost i performanse laptopa. Možda bi bilo bolje rasprodati ga u dijelovima, dodati nešto love i kupiti novog.
#5 |
Registered User
|
Da, o tome i sam razmišljam. Mislim da ću tako i napraviti. Već gledam neke laptope, planiram uzeti nešto oko 3500-4000kn, vjerojatno hp, još razmišljam što izabrati što se cpu tiče (celeron, amd). Ne trebam prejake performanse jer to kupujem sestri za faks, što znači da joj treba samo za surfanje netom i korištenje MS office-a i sličnog softwera, prema tome ništa prezahtjevno. Ako imate kakav savjet biti ću zahvalan ;-) Učio sam na forumu ovog samsunga i čini mi se skroz ok za moje potrebe, tj surfanje, faks, ms office i slično, dakle bez igranja i zahtjevnijih programa. http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=12290 Mod: Koristi opciju "Edit", ne postaj zaredom.
nek' je samo konja i benzina! Zadnje izmijenjeno od: nino. 05.02.2013. u 14:32. |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Taj zmazung ti je bolji od bilo kojeg HP-a u tom rangu cijene. Doduše, njegova grafa je dovoljna za vrlo solidno igranje pa možeš slobodno potražiti neku verziju sa slabijom grafom.
#7 |
Registered User
|
a možda ovaj model tog samsunga, amd proc ima, čini mi se po karakteristikama sasvim dovoljan za navedeno korištenje u prijašnjem postu: http://www.links.hr/?naziv=prijenosn...kl=014.270.006
#8 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
U podforumu Prijenosnici imamo sticky topice za preporuke laptopa, shodno tome, nastavite tamo jer ste ovdje offtopic.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|