|
![]() |
#1 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Chaintech VNF Ultra Zenith VE 100% OC
Kako nisam bio pri parama dok sam uzimao novu ploču odlučih se za ovu jer je koštala oko 700kn. Iako mi je važan OC potencijal (koji ona nije pokazala u testu ovdje na PC Ekspertu) ipak sam odustao od DFI DAGF i uzeo ovu...i ljudi ovo je što sam iscijedio iz nje.... U kratko 100% OC -> sa 200MHz na 400MHz jedina modifikacija na ploči je plavi zalman na Chipsetu potpomognut malim ventilatorom i naravno vDimm mod za bh6 jer ploča daje 2,9v max a meni treba bar 3,3v inače najviše je otišla kao 300*9 htt-x4 bh6 na 500MHz i 305*9 htt-x3 bh6 na 510MHz tj proc ide do oko 2,8GHz na 1,7v (1,68v stvarno) a temp rijetko prelaze 40°C Mislim da je ovo poprilično dobar rezultat za LowEnd ploču.
''Of all the things I've lost I miss my mind the most'' Mark Twain Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. 10.08.2008. u 20:14. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Ta ploča je imala problema sa prvim revizijama BIOS-a, zato se nije dala clockati-kad su to sredili sve je bilo ok. I da, ima pasivnjak na chipsetu i znala je krepucnut ako se pretjera, zato je dobra ideja kaj si stavio vent. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
|
Da to s biosima je istina...promjenio sam 3 verzije i ova VN210274 je daleko najbolja...zasada... ![]() Sa zadnjom verzijom 210603 neće preko 290MHz ![]() Inaće vidio sam na netu ima modela sa aktivnim hlađenjem na chipsetu...no kod nas dolaze samo ove sa pasivcem i to groznim... Sve u svemu full sam zadovoljan i preporučam je svima koji hoće kvalitetnu, stabilnu ploču za malo para ![]() Kad ću imat vremena posudit ću od frenda Corsair XL Pro pa da vidimo kak radi s TCCD-om....ali naravno prije toga moram skinut volt mod da ne bi bilo ´vidi kako se dimi mema od 2k kn´ ![]()
![]() |
#4 |
Super Moderators
|
Probaj tweakati iz OS-a. Znam da je bilo komentara da se sa nekim postavkama BIOS-a neće ni dići a da se iz OS-a clockalo normalno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
|
Ma znam ali ne volim ja to delat iz OS-a....radije ja to na ´Old way´.... prvo BIOS pa ako posta vidit kako se ponaša dok dela.... Inaće ovo mi je fakat dosta...to sam radio onako da vidim koliko je dobra ploča i može li prožvakat 300+ htt tj. hoće li uletiti u DFI zonu ![]() Ima par review-a di ide do oko 270MHz i ni makac dalje a na jednom sam vidio da ide do 400MHz pa sam evo i ja probao i fakat ide.... http://www.neoseeker.com/Articles/Ha...4ultra/12.html
![]() |
#6 |
Super Moderators
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|