|
![]() |
#1 |
***2CROwded***
Datum registracije: Mar 2002
|
![]() Iskreno neznam s čime je sat povezan ? No nije mi jasno, stalno mijenja vrijednosti ? U biti nisam vidio kako ni zašto, kada ga kliknem sekunde idu normalno, postavim pravo vrijeme i eto za pola sata vidim da je 20 min zaostao, a kada ga gledam normalno ide .. minuta po minuta .. Uglavnom zamijenio sam Bios bateriju, iako neznam kakve to ima veze kada komp radi ? Postoji li način da to sredim ? hvala... Moguće da je ploča otišla, ali opet .. ne bi onda uopće radio .. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ČLAN FKTa
Datum registracije: Jul 2004
|
Teško je reći...meni je pri svakom paljenju javljalo 5 sati manje - vremenska zona - Brasilia ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
***2CROwded***
|
Isključio sam update i sve .. Ma ne kužim ništa .. kako je to moguće .. jer on ide .. evo 22:57 po njegovom .. Normalno će on doći do 22:58, a evo kasni sada već punih sat i nešto .. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
***2CROwded***
|
A sada mi je 22:18, čudno dakle padne za skoro 1 sat, a niti neznam kada .. Jer kada gledam u njega normalno ide, evo sada je 22:19 .. bemti .. Bios mi otišao očito .. ploča ima problema to sam znao, očito je to povezano .. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Pink Floyd fan
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
![]() Sad ozbiljno: obicno je to problem kod baterije ali obzirom da se to tebi dogadja kad je komp ukljucen onda bas i nije. Sjecam se da sam imao takav problem kod jednog tipa. Bas je bilo bitno da komp starta nesto u tocno vrijeme a njemu se blentavio sat. Na zalost ne mogu te utjesiti i reci da sam rijesio kvar. Ocigledno je bio hardwerske prirode. Ako je samo to problem na ploci, steta je bacati plocu.
![]() |
![]() |
#7 |
***2CROwded***
|
Naime kada sam gledao sekunde primjetio sam da svakih 5 sekundi zastane ... na pola sekunde (sekundu) i krene dalje normalno pa tako u nedogled .. Ali isto tako nikada mi nije prešao na novi sat nego se uvijek vračao na isti .. Ma moram se riješiti ploče jer mi je sat jako bitan, a i ova ploča je imala drugih problema ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Pink Floyd fan
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#9 |
***2CROwded***
|
Grrr .. Pa naravno da želim A64, svi o tome zujite kao ludi ... Smislio sam i plan što da prodam i kako da dođem do toga .. Pa i nije previše da me dođe 2900 (Matična, proc, grafička), za početak malo lošija .. Ili da kupim rabljenu ploču i da se smirim .. Ova matična je za sada ok, no kada trebaš 20 puta resetirati da bi bootala i napravila instalaciju s Boot WIN CDea .. to je problem.. Mislim da je još nešto skureno na njoj, ali ni sam bivši vlasnik nezna ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Crko je kristal na matičnoj. Samo ga zamijeni i sat će raditi kako treba. Valjda su svavio preveliki southbridge cooler pa si da oštetio ili nešto slično.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
***2CROwded***
|
Oprosti za ovo prvi puta čujem, kako da to napravim, gdje da to nabavim ? Gdje se nalazi, kako izgleda ? Dakle ploča Abit NF7 |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
M.U.P.
Datum registracije: Sep 2004
|
Još jednom RAK pokazuje da nesmije otić sa foruma ![]()
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Evo, primjetio sam kod sebe problem da se CMOS obriše kad komp isključim iz struje....ono, ko da nema baterije....sve se vrati na tvorničke potavke, a to mi bad jer kad odfuram komp kod frenda, uštekam i moram opet postavke za memu, proc....štelat....a to mi se neda....u čem bi mogo biti problem :confused: |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
***2CROwded***
|
Pa sam si si odgovorio, kao da nema baterije, ili kao da je prazna, dakle mijenjaj bateriju .. Tražim tražim kristalić nemogu ga naći.. Imam jednu Epoxicu mrtvu pa sam gledao ne bi li tamo našao no ništa .. Pročitao sam da kod Abitice zna zezati ako je napon drugačiji nego default, pa ću probat to .. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
the luda ribetna
Datum registracije: Aug 2004
|
mislim da bi ti mogao izgledat kao i kvarcni oscilator...100% nisam siguran...znam da postoji i odprilike gdje je...al 100% ne |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
***2CROwded***
|
Nije .. Dakle kompjuter je sada na smiješnih: 8x166 ! SAT IDE NORMALNO ! ONak provjeravam ga svako malo i sada mi je čudno, no ide normalno ! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|