Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 29.11.2012., 19:44   #1
bobang
Registered User

Datum registracije: Nov 2012
wifi samo na jednom racunaru nece da radi

U stanu imam dva desktop racunara sa wireless karticama Realtek RTL8190 802.11n wireless lan (mini-) PCI NIC. Oba racunara imaju Win 7 i Eset anivirus.
Gledao sam u propetiju za wireless network connection i sve je identicno. Nekoliko puta sam brisao drajvere i ponovo instalirao ali nece pa nece. Menjao sam i kartice ali samo na ovom racunaru nece da radi. Kada kliknem na ikonicu u dnu ekrana desava se da se izgubi vidljiivos wireless znaka, ili se pojavi i kada kliknem na njega on nesane ili prijavi da ne moze da se konektuje. Inace wireless signal prima sa rutera tlink 340g koji je na rastojanju od nekoliko metara. Kada ga spojim sa lan kablom sve normalno radi. Da li je moguce da je neki virus u pitanju i kako da ispitam sta nije u redu
Pozdrav
bobang je offline   Reply With Quote
Staro 29.11.2012., 20:50   #2
vision19
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2011
Ako je sve identično, nasuprot tvom veselju, to nije dobro. Tu mislim na IP adrese računala ne gatewaya.

I jel bi mogao ovo malo pojasniti bolje:

Citiraj:
Kada kliknem na ikonicu u dnu ekrana desava se da se izgubi vidljiivos wireless znaka
A kad odeš u CP i pogledaš Network and sharing centar i adaptere? Jesu postavke TCP/IP na automatski postavljene?
Oglas

Oglas
Staro 30.11.2012., 15:56   #3
bobang
Registered User

Sada sam dosao kuci i ukljucio oba desktopa. Sad nece da radi ni na jednom. Da li je moguce da je signal slab. Oba racunara su udaljena samo nekoliko metara daleko od rutera. Instalitrani su drajveri za wireless karticu a u propertiju za ip4 je sve na automatici. Neki put se pojavi znak za wireles i tamo pise da je signal exelent kada pokusan da uspostavim vezu posle nekog vremena ispise da ima problem i kada idem na diagnostik nece da ispravi 'grasku'. Nekoliko trenutaka posle se izgubi. Na laptopu na kom ovo pisem je sve u redu, njemu je ruter 340g dodelio prvu adresu iz dcpi i hvata signal na mnogo vecioj udaljenosti. Isto vazi i za android telefon. Wireless kartice su sigurno ispravne i novijeg su datuma. Sta da radim?
Staro 01.12.2012., 13:58   #4
bobang
Registered User

Sada sam skinuo sifru sa rutera i mreza mi je otvorena i dobio sam internet.
Zasto nece da radi kada je paswword podesen za pristup mrezi?
Staro 01.12.2012., 14:55   #5
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Odradio si pola posla, sada generiraj novi ključ, npr. http://www.kurtm.net/wpa-pskgen/
pa ga ubaci u ap/router i sve klijente. Jasno, radi se o WPA/WPA2 tipu zaštite.
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno