|
![]() |
#1 |
420
Datum registracije: Nov 2006
|
(riješeno) 500 GB disk, vidi se samo 128 GB
ovak, vjerojatno će se disk vračat al da prvo pitam jer mi se iskreno neda jer nije moj ![]() danas kupljen disk u dučanu, pod novi, WD5000AAKS-00V1A0, stari disk izbačen i idem sve friško instalirat.. palim ja dižu se windowsi win7 home.. ![]() ok, vjerojatno nije novi ![]() i pogledam full kapacitet piše 128 ili 137GB u biosu..??? koji k? ploča je ASRock ALiveNF6G-VSTA sa integriranom grafikom i NV čipsetom.. da to nije do toga? jer mislim da nije konfa tak prestara da nebi ploča prepoznala 500GB? sad ću isprobat disk kod sebe u kučištu ako je i tamo tak, vračam disk.. dučan nije nijedan poznati, u koprivnici sa bijelom tehnikom i ostala sranja i bio je po staroj cijeni, oko 380-400kn zato je i uzet.. nisam napomenuo, stari disk je bio maxtor diamondmax 10, 200GB također sata... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Hahaha prodali potencijalno neispravan i rabljeni disk. Ploča možda ne može prepoznati, ali bi windows trebao bez nekih problema, al isprobaj na svom kompu.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
420
|
aha, ovak je situacija.. taj disk je bio u onoj "komplet" konfiguraciji, koja je valjda rasprodana po dijelovima ili kaj ja znam.. uglavnom, izdan je račun i garancija pa će sutra najvjerojatnije u zamjenu.. ni na mojoj kanti ne prikazuje ful kapacitet, tak da ja vjerujem da je jedna ploča u banani ili neš s firmwerom.. ovo bi bilo onda kakti riješeno.. tj. sutra ćemo vidjet ako budu htjeli zamijenit ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
137 GB limit je stari štos, potraži malo. Da nije neki genije u hdd - u isključio 48-bit addressing nekim alatom, isti detalj je i u BIOS - u samo nema on/off opcije nego mora biti aktivan u fw - u ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
420
|
guglo sam, da, neki su imali poblema ali na windowsima XP bez SP1.. isprobano i na mojoj kanti sa win7 x64 neznam zašto bi to mudraci išli radit? jer nijedna aplikacija ne pokazuje 500GB, niti hdtune, čak niti WD diagnostic tools s kojim alatom se to može napravit? ako mogu sam, da ne nosim, jer sumnjam da je netko prčkao po FWu.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
420
|
svagdje piše 128GB, u biosu 137, na mojem kompu i na još jednomu.. disk vraćen, u utorak dolazi novi jer više nemaju na lageru.. tak da ovo riješeno.. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|