|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
Komp ne pali
Dakle, komp mi je do danas normalno radio, jedino je jucer malo zezao kod paljenja, bila je crna slika al nakon 2,3 pokusaja upalio je normalno. Ali danas nece upalit nikako, jednom sam čak i cuo zvuk od skypa - znaci upalio je ali slike nema (to je samo jednom bilo), probao sam monitor sa sitim kabelom na laptop i radi. E sad šta je otišlo, naavno drugog kompa nemam, dali netko od vas mozda zna što bi najvjerojatnije moglo biti, i kako da to saznam. Flashao bios nije pomoglo, najgore je što bi sve moglo bit napajanje, maticna, grafulja, jel ovo sto mi je jednom dosao do windowsa iskljucuje jedno od toga? edit: beepa nema, nije ni bilo kada se upalio, imam win 8, nesjecam se jel mi prije beepao. Edit2: evo uspio sam nabavit neku grafičku i to mi je otišlo EDIT3: Nije mi jasno kako je mogla krepat, jucer je sve radilo ugasim komp, danas palim i ne radi, nema logike, jel mi može netko pojasnit? Zadnje izmijenjeno od: NinjaZec. 14.10.2012. u 20:27. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Apr 2010
|
Teško ti je naći logiku u izgaranju komponenti. Jednostavno joj je došlo vrijeme. Može biti da je uzrok pregrijavanje, loše napajanje, možda i matična. Najvjerojatnije je otišla memorija na grafičkoj, a to voli i samo od sebe zbog tko zna kojih razloga. Ja krivim bezolovni lem.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Super da si rijesio problem. Sve ima svoj rok trajanja pa tako i elektronika. Bilo bi ljepo da auto ide 2 miliona KM ali ne ide. E sad na proizvođaću je da napravi sto kvalitetniju komponentu koja ce sto duze izdrzati, ali da bi uštedili na materijalu i da bi ti prije dao novce za novu komponentu naprave to što naprave. Al nije to toliko niti loše, bolje svake tri godine imat novi televizor nego imat isti 20 godina kojeg bi u startu platio x puta skuplje jer je puno kvalitetniji, a opet za par godina je tehnološki zaostao. Sry na OT malo sam prešao na filozofiju |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
Ma jasna je meni filozofija, i slazem se ali opet zanima me kako je grafička otišla preko noći, i objasnio sam si (moguće turbo glupo objašnjenje) da je ustvari crkla dok sam jos radio na kompu ali kako je bila na nekoj temperaturi još je radila kada sam ugasio komp temp je pala i sad ne radi. Najsmješnije je to da je na mom starom kompu koji je kod staraca crkla matična u isto vrijeme. Nadam se da mi nije crknula zbog napajanja ili matične, pogotovo ako kupim novu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
Na novu ćeš imat garanciju ... ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
tranzistorski prekidaci u samoj jezgri odlaze bas pri ukljucenju/iskljucenju, dok elektroliti odlaze s vremenom tako da pogotovo kod elektronike sve je moguce npr cpu nemoze krepavat s vremenom ili radi ili ne radi |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|