|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Laptop ne pali kada se stave svi vijci u kućište
Evo jedan zanimljiv problem ![]() Radi se o Aceru koji sam stavio na procjenu. Nedostajalo mu je dosta vijaka pa sam ih nabavio. I kada ih sve stavim, laptop neće upaliti, mrtav ladan. Definitivno ga muče vijci koji idu kroz ploču, ali ne mogu točno znati koji, jer nekada upali kad ih izvadim 2-3, nekad nakon više, nema nekog pravila da mu baš jedan smeta. S obzirom da se tek učim elektroniku, zanima me što bi moglo biti? Pretpostavljam da nekako pritisne matičnu uz neki metalni dio kućišta pa mu radi kratki spoj. Mogu li nekako to multimetrom provjeriti? Jer skoro koja god 2 vijka pipnem, multimetar kaže da ima otpora među njima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Pa otvori i pogledaj što je spojeno. Znaju imati onih tankih limova učvršćenih na kućište, da bude malo čvršće. Možda je neki listić podignut pa radi probleme. Isto tako nije isključeno i da neki chip ima hladni lem pa zavrtanjem vijaka izgubi kontakt.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Vjerovatno ti negdje ploča dira kučište na dijelu gdje je ono vodljivo Rastavi i slaži dio po dio i pritom pripazi na ovo gore, gdje god da sumljaš da bi se negdje nešto moglo dirat di nesmije stavi kapton traku ili neki drugi izolator. Kad ti ploča bude van kučišta probaj na stolu, obrati pozornost na SB i probaj lagano savit ploču na tom dijelu jer taj model ima problema s tim(ako je riječ o IPX450) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
Njh, ploča je. Samo ne znam što je točno, jer gasi se kada malo zakrivim ploču kod SB-a, ali mi je palo na pamet da mi je bivši vlasnik rekao da mu nekada "monitor nije radio", tako da je možda i grafa ![]() Nekak mi više odgovara da je grafička, jer za Intela nemam stencile ![]() EDIT: jesam telac, nije ploča, moj bed. Nisam spojio monitor, a vent mi se automatski gasio par sekundi nakon paljenja pa sam pomislio da je cijeli umro. Problem je što je cijelo kućište iznutra presvučeno nečim vodljivim sunce mu micikino, može biti stvarno bilo gdje Zadnje izmijenjeno od: Zellenny. 09.09.2012. u 00:02. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Sređeno, spužvice sa gornjeg dijela kućišta su se pomaknule za nekoliko milimetara, namjestio sam ih i sada radi ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|