|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Lenovo R61i - CPU cooler bezveze mijenja brzinu vrtnje
Pozdrav, problem je sljedeći, brzina okretanja coolera se konstantno mjenja, tj cooler stalno ubrzava i usporava, recimo svake sekunde ubrza na nekih 3500 pa uspori na 2000 okretaja, neovisno o tome sto ja radio, i kolike su temperature. Skinuo sam tp fan, medjutim jedni mod u kojem se to ne desava je disengaged (64) kad ga vrti valjda bez pwm-a, samo mu salje naponsku vrijednost. Ima li itko mozda rjesenje, dali krepavao cooler ili... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
konjpjukter
Datum registracije: Oct 2007
|
ocisti ispuh |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
|
Ok, moj bed, nisam napomenuo da se radi o novom s ebaya cooleru, nova pasta, ispuhano sve kad sam stavljao novi cooler jer je stari poceo krcat jako |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Jesi probao drugi (novi) bios staviti? On kontrolira brzinu vrtnje, a koliko mi se čini nešto ne valja na toj relaciji vent-bios. Možeš probati i hoće li ti speedfan namještavati brzinu vrtnje venta, on isto ima par opcija pa nemoj odustati ako odmah ne proradi (iako nekad neće funkcionirati, ovisno o hardveru)
![]() |
#6 |
Premium
|
Nisam nikad stavljao novi bios, jel to jako komplicirano? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Može se skinut sa Lenovo support stranica kao iso image pa ga pokrene s bootabilnog CD-a, za slučaj da ne vjeruje Winblowsima. (tak ja radim ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
stavio novi bios, nazalost ista situacija. Tko je upoznat s programom tp fan, kada stavim 0 ugasi se cooler, jedina vrijednost osim disangadeg koja iole nesto radi je 2, tada najdulje drzi konstantnu brzinu, ali isto tu i tamo pocne s ubrzavanjem/usporavanjem... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|