|
![]() |
#1 |
1
Datum registracije: Dec 2005
|
Zdimio se naponski tranzistor na graf.
Spojio sam novu grafičku (hd6770) u slot u kojem je stara grafička (4870) radila, no ova 6770 iz nekog razloga nije samo crni ekran i neki zvukić iz speakera nije beep nego tup tup tup (čudno onak ne znam). Na ovoj 4870 sam skinuo vent i cijeli heatsink jer je vent otišo pa je bila bez venta i reko idem ukopčat samo da vidim jel radi na staroj grafičkoj (4870) pa da eliminiram dal mi je ova nova možda u kvaru il neš i komp je upalio i stavio sam svega 5-8 sek i počelo mi se dimit (iz naponskog tranzistora slike dole) ugasio sam brzo iz napajanja čim sam ugledo dim i sad ne znam na kraju jel ta grafička radi il ne u svakom slučaju trebalo bi zamjenit taj naponski tranzistor i to bi mi trebao netko ko se kuži u elektroniku pa da mi to zamjeni i pomogne da provjerimo da li grafička može radit normalno tj. da nije još nešto otišlo s tim kad se zdimilo, ako netko zna ovo popravit i reć mi cijenu kolko bi koštalo javite mi. EDIT: gledao sam u ZG-u nema tog tranzistora za kupit nego ili neku neispravnu hd 4870 sa tim tranzistorom trebam ili samo taj tranzistor naručit, ali iz vana, u čipoteci su mi rekli da nemaju, pa sam pitao ako ja to nabavim mogu kod njih doć da mi ga metnut, kaže čovjek da ne da odem baš u neki servis za to, ah ![]() na grafičkoj dio pri kraju grafičke blizu 2x6 pinskih utora za napajanje, ispod pasivca: ![]() dno pasivca: ![]() Zadnje izmijenjeno od: Thermaltake. 20.04.2012. u 16:30. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jul 2010
|
a čuj, neznam zake si micao hladnjak, pa nije on bezveze bio gore, sumnjam da buš uspio nać taj mosfet, a i sumnjam da imaš opremu za lemljenje SMD komponenti |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Zvoni. Kucanje ne radi.
Datum registracije: Sep 2008
|
imam ti ja taj mosfet...ali nije on djabe otisao...treba ovaj chopper pogledat iza njega i ostalo na toj grani...
![]() |
#4 |
1
Datum registracije: Dec 2005
|
EDIT: Riješeno, našao preko ebaya iste naručio, elektroničar je izmjenio i gpu opet radi. Zadnje izmijenjeno od: Thermaltake. 21.05.2012. u 17:00. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|