|
![]() |
#1 |
Unregistered User
Datum registracije: Jun 2002
|
Kako natjerati USB printer da radi sa DOS programom?
Kako natjerati USB printer da radi sa DOS programom? Ima li nekakav program koji emulira LPT/COM pa salje na USB? Ima li nekakav hardverski sklop USB>LPT/COM? Radi se o HP1022 laserski a program je MS Foxpro 2.6. Hvala unaprijed, nadam se da je moguce da to proradi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
Teško...isti problem sam imao sa HP 1010... zamijenili smo ga sa LPT verzijom (1012, čini mi se) |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Unregistered User
Datum registracije: Jun 2002
|
Nasao sam neki program zove se PrintFile, trebalo bi namjestiti da ispis iz programa ide u neki direktorij komandom Print To File a taj program ima opciju da cim se pojavi neki file u tom odabranom direktoriju odmah ga salje na ispis. Danas cu to probati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: May 2003
|
Bat fajl
Ima nekoliko načina ali najjednostavniji je da ga, vjerovao lili ne - sherash i mapiraš :-) no kako nisam siguran da li imaš ili nemaš mrežnu (tj. iskreno se ne sjećam kad sam zadnji put radio bez mrežne)... Bilo kako bilo: sheraj printer i nazovi ga printer. Otvori notepad (provjeri da nema kvačice na Format->Word wrap) i napiši NET USE LPT1 \\127.0.0.1\printer /YES (i udari enter obavezno) Sad to snimi kao recimo printermap.bat, stavi u start-up i sad bi trebao printat iz bilo kojeg DOS programa na LPT1 port Nadam se da je pomoglo! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
...
Datum registracije: Nov 2002
|
Re: Bat fajl
Citiraj:
pause ono sto isto funkcionira (uglavnom) je ukljucit printer pooling i osim usb-a oznaciti i lpt1, znaci dva print porta a oba ce ici na isti printer mapiranje ti je najednostavnije Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
|