|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: May 2002
|
![]() Eto problema, ima 20 mashina, 20 razlicitih usera, i jedan printer 2100hp, printer nije network pa je instaliran na jednu od 20 mashina i sheran da bi ga drugi mogli koristiti. Kada na jednoj od drugih masina se logiram ko admin. i instaliram printer ko network printer sve je ok, ali kad se logiram ko bilo koji od 20 usera printera nema nego moram ponoviti postupak add-anja printera pod tim userom da bi on bio u printer folderu...Ono sto ja zelim izbjeci je add-ati printer posebno za svakog usera, vec samo jednom ko admin. pa da svi koji se ulogiraju imaju taj add-ani printer. Jer 20 usera*20 kompova= 400 gubitaka vremena.. Hvala unaprijed na pomoci.
![]() |
#2 |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
U sharingu printera imas Additional Drivers. Tu si podesiš koje će drivere koristiti, a prema OS drugih usera. Tako je kod XP, a kod ostalih OS mislim da ima isto. Svi korisnici printera će koristiti iste Default postavke.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
Ono sto svakako moras napraviti je instalirati printer na tih 20 masina ali ne vidim razlog zasto drugi korisnici ne bi vidjeli taj printer. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
Stvar je ovakva, printer se da instalirati na mashinu i on radi... i kada udjem ko user isto se da instalirati, ali ja imam 20 kompova na koje se logira 40 tka i vise razlicitih usera, i onda bi za svakoga morao instalirati printer, sto je nemoguce... Ono sto sam uspio je instalirati printer kao local printer pod administratorom i na taj nacin se vidi medju svim usertima, ali tu je onda drugi problem, a to je da printer nemogu onda podesiti da printa preko mreze, jer me on trazi ip adresu, a printer nije network, vec obican share-an. Ako se nemere, nemere, preostaje mi da ga maknem negdje gdje ce ga koristiti manje usera, a tu staviti mrezni sa ip adresom i sve ce da bude ko kad ivica i marica papaju kucu od cokolade a baka je na moru.... slatko i radit ce.. Hvala na trudu unaprijed, ako netko jos zna nesto neka napise, ako ne za tjedan dana cu kupiti novi printer i mirna bosna.
![]() |
#5 | |
Somewhere around Barstow
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
matroxfanatic
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Eto nakon 10tak dana novi problem kod printera
Dakle kupio se je novi mrezni printer da se izbjegne problematika oko starog (nemreznog - koji je otisao na manje korisno mjesto kod sekretarice.), i sada se ljepo logira ko administrator, instalira novi mrezni printer, po local printer, other port, tcp/ip port, upise IP, prebaci sa LETTER na A4 u svim malim kucicama u propertisu. i odlogira.. Kada se logira ko user, on konacno ima printer (novi mrezni) ali nepokupi se A4 aetings za papir vec on ponovo stavi letter. Pa opet problem , nedamise ulaziti za svakog od 60 usera i mjenjati sa letter na A$ ... dakle dali se to moze napraviti automatski pod administratorom, a useri da preuzmu od njega.. Rijesenje koje sam sproveo da radi za sada je na printeru ugasio opciju Check paper size i stvar radi ...ali??? to nije to, ja bi da svigdje bude A4.
![]() |
#8 | |
matroxfanatic
|
Re: Eto nakon 10tak dana novi problem kod printera
Citiraj:
Problem je kaj se pri instalaciji Win2000 mora postaviti Croatian kao defaultni jezik. Evo di se to radi iz Windowsa (mozda malo prekasno, ali ipak): "Start=>Setings=>Control Panel=>Regional Options" i tu pod "General" imas dole lijevo "Set default..." i tu moras staviti "Croatian", inace ti sve aplikacije imaju Letter kao defaultni format papira. Vjerovatno se nece automatski promijeniti Letter u A4 u alpikacijama koje su instalirane prije te promijene, ali ce barem vrijediti za sve aplikacije instalirane nakon te promijene. Taj "Set default..." imas pri insatalaciji samih Win2000 i tada ih treba poriktati, tako da nemas problema s time.
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
|
Re: Re: Eto nakon 10tak dana novi problem kod printera
Citiraj:
Treba mi neko rijesenje koje kada odem pod admin. i napravim tu promjenu ... to ce da radi pod userima... Ako netko zna gdje u registriju to mogu promjeniti, pa da useri to povuku od admina..???? Ili neko drugo rijesenje?? Pozdrav
![]() |
![]() |
#10 | |
matroxfanatic
|
Re: Re: Re: Eto nakon 10tak dana novi problem kod printera
Citiraj:
Sto se tice nasljedjivanja postavki, mozes to, ali samo novom korisniku. Inace mozes nesto zeznuti ako to radis postojecim korisnicima (obrisati ces im sve postavke, a moguce i dio, ako ne i sve podatke). Jednostavno kopiras postavke u Start=>Settings=>Control Panel=>System=>User Profiles i tu Administratora (ili vec koji poriktas za sve korisnike) "Copy To..." u WinExploreru na "C:\Document and Settings\ Default User" i to bi trebalo biti to. Kako to nisam dugo radio, moglo bi biti da sam i zaboravio u koji se kopira, odnosno, ne u "Default User" vec u "All Users", ali mislim da se dobro sjecam. Napraviti to preko registrya? Nemam pojma, toliko vremena nikada nisam nasao. Mozda i potrazim, ali ne u slijedecih mjesec dana.
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#11 |
PC Ekspert
Datum registracije: Sep 2000
|
Nije bas 100% na temu ali mene svejedno zanima jel postoji neki registry "hack" da se natjera hrvatski Office XP da radi s engleskim menijima? Jer hrv. spell checker bi bio zgodna stvar a nisam ga vidio standalone vec samo u sklopu Cro Officea XP.
![]() |
#12 | |
matroxfanatic
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#13 | |
PC Ekspert
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#14 |
Feldwebel
|
Za 2000 postoji spellcheck za 2000, ali na jednu foru. Samostalno ne znam da li postoji. Za XP postoji i imam ga. To je fora kao i kod Windowsa (lip), ali se može odabrati samo proof only.
![]() |
#15 | |
PC Ekspert
|
Citiraj:
O.
![]() |
![]() |
#16 |
Feldwebel
|
Nije. To je mrcina koja dolazi na 1 CD-u za 3 jezika. Ja sam ga dobio čudnim putovima pa ti ne mogu reći kako se do njega dolazi. Imam još srpski, slovački i njemački jezik. Prepravi se Autocorect, doda synonyms i thesaurus. Stvar jako dobro radi, ali mislim da ode Help k vragu (koga to interesira?). Na 2000 slučaj je nešto kompliciraniji. Instalira se Office 97, pa preko njega spellcheck za 97. Upgrade ili nova instalacija 2000 i stvar radi. Taj sam spellcheck vidio u nekoliko varijanti.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|