|
![]() |
#1 |
Misanthrope
Datum registracije: Oct 2009
|
Random pucanje veze TG782i
U zadnje vrijeme mi se zna tijekom surfanja dogoditi da odjednom pukne veza i kad pomaknem miš na network ikonu piše "No internet access". Zatim kliknem na Troubleshoot problems i opet dobijem vezu a piše mi ovo: The default gateway is not available. Probao sam ugasiti Internet protocol version 6 i nešto sam našao na netu da treba ugasiti Bonjour service ali mi se to uopće ne pokazuje kad odem u services. Da li se je netko susreo s tim problemom ili zna kako ga riješiti. Konfiguracija je is siga a router je Thompson TG782i.
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Bonjour je smetje i eliminiraj ga sa kompa. Ugasi TCP/IP v6 a v4 postavi fiksno, vidi ADSL Bibliju. U routeru manualno podesi DNS - ove i to Primary=195.29.150.3 i Secondary=208.67.222.222. Nisi naveo važan detalj, jesi žično ili bežično spojen na router ? Također nisi spomenio jesu li u igri torenti ? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Misanthrope
|
Bonjour service mi uopće ne izlista kad odem na services. Na router sam spojen žicom, i evo pred par minuta mi je opet pukla veza a torrent je bio ugašen. Ne znam kako promijeniti DNS-eve u ruteru (svuda sam tražio po njegovom izborniku i vidim koji su ali ne znam kako ih izmijeniti). V4 sam postavio kako piše u ADSL bibliji. UPnP mi je također ugašen. Unaprijed hvala na pomoći.
![]() |
#4 |
Moderator
|
Imaš pravo, nema namještanje DNS Servera u web konfigu, može se napravit jedino kroz CLI (Telnet). Trebalo bi pomoći i ovo šta si postavio na kompu. Vidi kako će sve skupa raditi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Misanthrope
|
Evo ja se opet nažalost moram javiti. Pogasio sam xfire i torrent, probao sam staviti opet drivere za mrežnu ali mi opet veza puca. Primjetio sam da mi veza puca kad probam otvoriti neku stranicu gdje ima dosta slika ili videa. Ima li kakvog rješenja na pomolu? Hvala unaprijed.
![]() |
#6 |
Moderator
|
Šta je sa linijom i kvalitetom iste ? Pogledaj temu Kvaliteta parice i usporedi brojeve, uhvati stanje kada je sve ok i kada sve zapne. Trebaš detektirat jel puca Internet konekcija ili se router (iz nekog razloga) blesira. Kontaktiraj nekog kolegu iz Ri i probaj posudit drugi router. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Misanthrope
|
Operater je T-Scum. Stavio sam D-Link 584T, provjerio da li su svi kablovi dobro spojeni i opet mi se isto događa. Ako sam dobro shvatio ovo su podaci o mojoj kvaliteti parice. Item Downstream Upstream Unit SNR Margin 22 10 dB Line Attenuation 17 7 dB Data Rate 4701 316 kbps Ne znam kako uhvatiti stanje kad mi veza pukne. Ove probleme nisam imao sa starom konfiguracijom već mi se počelo događati otkako sam složio novi komp. Da li bi reinstall windowsa pomogao možda?
![]() |
#9 |
Moderator
|
SNR Upstream Margin (10 dB) je zadovoljavajuće, vidi: http://forum.pcekspert.com/showpost....67&postcount=1 Kao u sličnim situacijama, provjeri / prekontroliraj cijelu dostupnu tel. instalaciju. Obrati pažnju na spojeve i priključke. Također posudi negdje drugi adsl razdjelnik i probaj s njim. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|