|
![]() |
#1 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Problem sa OC-om nakon ciscenja kompa...
Uglavnom, long story short, cistio danas malo kuciste pa sam tako isao i prvi puta ocistiti/promjeniti pastu na NB-u na maticnoj... skinuo pasivca, maknuo pastu i nanio ponovno, stavio pasivca... I sad, vise mi Prime nije stabilan, naime test 2 puca nakon 1,5h a prije ciscenja je radio 12h bez problema... OC nisam mijenjao prije i poslje ciscenja, znaci 210x10,5 sa 1,625V Vcore i 1.6VDD Pretpostavljam da sam stavio premalo paste na NB (stavio sam u sredinu, onako 3mm promjera i 1mm visine ![]() Ili se jos pasta nije dovoljno "zagrijala"? pasta je AS ceramique... Ajd fala unaprijed dobri ljudi ![]()
"Everything with a heartbeat can knock you down" Zadnje izmijenjeno od: Vuco. 29.06.2005. u 21:40. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Pasta se stavi u taknom sloju po cijeloj površini čipa, ne natobat pol kile.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
|
paste sigurno nisam natabal pol kile...al nisam siguran dal sam ju rasporedio po cijelom NB-u...god damn,moram opet micat plocu iz kucista..grrr...
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
i ja sam imao isti problem... ![]() samo ne na NB-u, nego na procu...i nakon sto sam stavio pol kile paste ![]() stavi pastu na kuler u tankom sloju preko cijelog kulera, stavi ga na nb i ostavi...opali prime sat vremena, makni kuer i vidi di ima paste na nb-u, ako je ostalo samo po rubovima, onda napravi kao i ja i to je to... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
EMP moderator
|
Moram ti reć šta sam zateko u jednom kompu (Palomino 1600+) koji mi je nedavno bio na servisu zbog pregrijavanja. Krenem ja otvarat kantu, iskašljem se i iskišem od prašine. Kad sam to donekle sredio dođe na red skidanje CPU coolera. Naravno, imao sam šta vidjet - tip koji ga je sastavljao nagnječio između cijelu pastu! Cijelu je jezgru i sve one elemente oko nje prekrila! Čudim se kak je to uopće radilo. Sve sam to fino očistio i stavio kapljicu paste na jezgru i situacija se sredila.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
@masni Care, kao prvo sorry kaj ti jos nisam javio za kompresor...baka imala nekih zdravstvenih problema pa nisam jos pitao, al ocekuj odg tijekom tjedna... a sto se ovoga drugoga tice, pasta na procu mi je ok, temp iste ko i prije... a sad cu ic pogledat za NB... s cime da razmazem pastu? probao prstom (s time da sam si ga oblepil selotejpom, da mi bude glatki ![]()
![]() |
#7 |
EMP moderator
|
Možeš kreditnom karticom i sličnim stvarima ili samo stavi i razmaži coolerom.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Citiraj:
Zdravstvene kartice koristi za odlazak liječniku, Kreditne kartice za shoping a X-ice za jelo.
![]() |
![]() |
#10 |
EMP moderator
|
Vi volite ponavljat što je neko drugi reko?
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Moderator
|
@RAK cek, ja sam govorio za pastu na NB-u! Pretpostavljam da ti govoris za CPU cooler...tam znam da se stavlja malo u sredinu, al za NB nisam siguran... Inace, mislim da je u pocetku bio problem sa pastom, da se nije dovoljno "razmazala", jer evo, sad mi pak vrti Prime stabilno vec 4,5h i jos ide... budem videl, ak izdrzi 12h, onda znaci da je, kak da velim, da se pasta razmazala po cijelom kuleru (od topline se valjda prosirila)...
![]() |
#12 | |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#13 |
Moderator
|
Znaci i na NB ide tako malo paste...pa kak to? Kaj nije sve ispod onog poklopca NB puno elektr. elemenata koji se griju (duz cijele povrsine)? il je ono kao heatspreder?
![]() |
#14 |
Moderator
|
Evo da javim, Prime dela ko urica vec 12h... znaci ipak je u pasti bio problem, nije se ugrijala i razmazala po cijelom NB-u... Sad idem probat, mozda sam dobio koji Mhz na FSB-u zbog bolje paste...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|