|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2007
|
Siemens SE555 wlan kao repeater
Možete li mi pomoći kako podesiti Siemens SE555 kao repeater signala d-linka. Kada uključim wds na siemensu i upišem mac adresu d-linka (našao na doljnjoj strani uređaja) ništa mi ne prepoznaje? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
faker^2
Datum registracije: Jan 2007
|
trebao bi ti sam naći i prikazati signal..isto moraš i na d-linku moraš unijeti mac od siemensa.. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2007
|
šta se baš mora unijeti i mac siemensa na d-link-a. Ja imam isto siemens i d-link. nađu se i stavim samo siemens na repeater (wds) mod on sve prepozna ali internet ne radi jer ne znam kako namjestiti da ga čita sa d-linka. Šta uopće stavljam pod internet na siemensu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Ne znam da li je još aktualno, ali što se tiče postavki u siemensu za internet, taj dio možeš jednostavno isključiti, nije potrebno. Ako se ruteri međusobno vide i povezani su, komp koji se spaja na siemens mora imati kao gateway ip adresu d-linka i sve radi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Feb 2004
|
da ne otvaram istu temu ovako, koristm internet preko wireles mreze, znaci kantena pa canyon514 i utp kabel u racunalo.. sada sam nabavio se555 da ga stavim kao access point, da mi siri signal po cijeloj kuci, ali neznam ga postaviti... probao sam sa dva canyona, prvog sam normalno konfigurirao u client mod, a drugog samo resetirao da radi kao ap, i od prve je proradilo.. sta trebam napraviti sa ovim se555 da mi samo siri signal od ovog canyona. zapravo on širi signal, i lovim ga s laptopom, ali nemogu s priključiti na internet... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2006
|
Ima doma svoju kućnu wlan mrežu (Optima Telekom - Tilgin Vood modem/ruter). Htio bih pojaćati signal u jednom dijelu kuće i zato sam kupio polovni Siemens SE555 da mi služi kao wlan repeater. Googlajući našao sam neke uputu i postavke kako nariktati siemensa da radi kao repeater, no međutim stvar mi ne radi. Kada se komp spoji na signal od siemensa ne mogu na internet, već jedino što mogu je ući u meni od rutera. Slikao sam neke bitnije postavke, pa molim da pogledate u čemu griješim, jer mi je već ponestalo ideja. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Napravi / postavi: - spoji komp / lap preko žice na SE555 - Advanced - Internet = Off - Advanced - Internet - Configure multiple virtual connections = Off - ovo poviše može zamjenit Advanced - Internet connection - Connection mode = Connect manually - Advanced - DNS Servers - Use custom = On, Preferred = 192.168.1.1, Alternate = 85.114.32.7 - Advanced - Firewall = Off, Trafic control = Off, QoS = Off, NAT = On - Advanced - Lan - DHCP Server = Off - Advanced - Lan - IP = 192.168.1.2 (obrati pažnju da nijedan komp nema tu ip adresu) Nezaboravi save postavki, ako iz nekog razloga nemožeš otvorit web konfig SE555 onda se spoji žično na njega (obavezno za mjenjanje postavki), na kompu postavi fiksno IP=192.168.1.100, Subnet=255.255.255.0, Gateway=192.168.1.2. Repeater tj. WPS radi samo sa WEP zaštitom, nije neka utjeha ali postavi u oba uređaja novi WEP key maksimalne dužine (29 karaktera), WEP Key Generator. Najprije osposobiš wireless WPS link sa ugašenim zaštitama na oba uređaja i kad vidiš da radi u drugom koraku postaviš WEP tip. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
OK hvala, probat ću sad. Može li se to i drugačije konfigurirati, npr. da Siemens hvata mrežu Tapir i odašilje je pod drugim SID-om? Tj. da budu dvije mreže s različitim sidom, ali da su međusobno povezane. Pitam onako čisto iz radoznalosti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
|
Sa SE555 ne može jer kod WDS - a se "traži" da bude isti SSID. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Moderator
|
Da, ne vidi ga. Kvaka je u tome da bi WPS radio mora biti omogućen u oba uređaja. U tvom slučaju rješenje je da umjesto SE555 staviš EW-7228APn podešen u Universal Repeter modu. To bi trebalo radit jer se AP spaja na Tilgin - a kao i svaki drugi wireless client a "dobiveno" re-emitira dalje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Registered User
|
Hvala na savjetu! Koji AP preporučuješ za kupiti? Ti si spomenuo Edimax EW-7228APn, vidim da neki koriste i Airlive WL-5460AP, a sigurno ih ima još puno na tržištu. Niti jedan od gore navedene dvojice nije skup, pa me zanima koji je stabilniji u radu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Moderator
|
Po iskustvu kolega (može se naći po forumu) ti je i preporučen EW-7228APn, nije spomenut tek tako. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Registered User
|
Hvala majstore! |
![]() |
![]() |
|
|