|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2012
|
HP 550 - ne gasi se
Dragi prijatelji, imam laptop HP 550 i imam ogroman problem. Naime neće da se ugasi nikako. Odradio sam potpuno nov sistem al kad ga ugasim, on se odma sam upali, tačnije kao da se samo resetuje. Probao sam i bez baterije, ali ista stvar se desi. U Control Panel-u sam podesavao power options, sve normalno namjestio al opet nisšta. Da li ima neko sličan problem i da li mogu dobiti pomoć kako da ga prevazidjem! Hvala unaprijed!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Apr 2010
|
Da li se problem pojavljivao i prije reinstalacije? Koji OS (bio/sada)? Jesi probao staviti zadnji bios?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Jeste i prije reinstalacije. Kad sam dobio laptop bio je u strasnom neredu, bio je XP operativni, pa sam nanova uradio Windows 7, sve cisto i lijepo. I na XP-u je imao isti problem, a i sad na windows 7. Nisam nista sa bios-om radio (cisto gledao da nema neka caka sa power-om), a iskreno nikad bios nisam ni radio, pa bih volio neko pojasnjenje oko toga, pa da vidim da li će imati nekog efekta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Uđi u BIOS (kod HP-a je to F9 ili F10 ako me sjećanje dobro služi) i sve postavke vrati na tvorničke (factory default). Ako se problem i dalje bude ponavljao, očigledno je do hardvera, a ne softvera i ne gine ti servis.
![]() |
#5 |
Registered User
|
Pokušavao sam i sa tim, vratim na default al' ista stvar. Gasim ga jedino na dugmence, hehe.. baš mi je zadao problem ovaj laptop..volio bih još to sa bios-om da pokušam ili ako još neko ima neki prijedlog..ako ništa onda ga moram nositi nekom servisu, na žalost. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
red drum
Datum registracije: Aug 2008
|
Citiraj:
Stisneš power button pa se on ugasi,a kad ga gasiš u windowsima na shutdown neće ili sam ja krivo shvatio?
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|