|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
Komp ne pali
Ugradio necaku drugu grafu, nabio mu igara na comp, probao jel rade...sve ok, vrtio furmark i to..nema greske. Odnese comp kuci, igra i zabavlja se, nakon 24h javlja da se comp ne pali nikako, kao da je totalno mrtav, nit zasvjetli ista na maticnoj nit na napajanju. Rekoh mu da iskljci optiku i diskove i proba upalit, nista. Da iskljuci molex iz grafe..nista. Comp totalno mrtav. Donese comp do mene, spojim napajanje na drugu maticnu upali odmah. Probam comp sa nekom starom grafom, upali odma, stavim novu grafu, isto radi bez greske. Spojim nazad 2 diska i optiku, radi. Vrtim furmark, testove, igre i nema rusenja ni problema. Comp ispravan jebemu. Odnese ga kuci, opet ista stvar, comp se ne pali....ne reagira na nista. Ostatak elektronike radi bez problema po kuci, comp ne jebe. Mashina je e5200, EP45-UD3LR maticna, 3gb rama, 2900pro 2xHdd i 1xDvd i corsair 400w. Ideje? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Ako je ps2 tipkovnica moguce da je pinove iskrivio i rade kratki. Probaj sa drugom tipkovnicom kod njega. ![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Cinjenica je, da pc kod tebe radi, tamo ne. To znaci da je nesto od periferije ustekano i ye*e ga. Nek iskopca sve iz njega pa proba upalit.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Da li si probal kod sebe upalit taj komp tak kak ti ga je nećak donio ili si baš odmah išo vadit i testirat napajanje na drugoj mašini? Jesi li provjerio sve konektore na napajanju ali i na ploči i drugim komponentama? Možda je nekaj oštećeno. Je li nećak probao kod sebe doma u drugoj sobi upalit računalo? Možda je nekaj do instalacija u njegovoj sobi ili do naponskog adaptera (ako ga ima). Ponekad i nabezveznije stvari mogu riješit problem kao clear CMOS-a. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Happy hippo
Datum registracije: Feb 2009
|
Imao sam slican problem. Kolegi sastavio komp, instalirao sve programe i igre, provjerio ako radi i radio bez problema. Odnesem do kolege i radi. Otidem doma i kolega zove da komp ne radi. Opet uzmeme sve doma provjerim sve, izvtim testove, sve radi. Cak dam jos jednom kolegi koji mi sluzio kao osiguranje i dokaz da sve radi pa i on sve testira i sve radi. Vracam komp kolegi i komp opet ne radi... Zasto ? nisam ni danas saznao al mislim da mozda zbog starijih elektroinstalacija !? Problem rijesio tako da sam komp mijenjao s drugim kolegom ( intel za amd ) i oba kompa rade bez problema.. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|