|
![]() |
#1 |
bliss_zg - take, muljanje na tržnici
Datum registracije: Sep 2007
|
Backup podataka i WIN7
Imam jednu malu Toshibicu bez CD-roma, imam USB od 16gb a po potrebi imam i vanjski disk od 40-160gb. Laptop je zarazen sa milijardu virusa, ako bi prebacivao na hard volio bi da napravim image citavog Lapa (120gb) pa puknem nove winse jer ima milion instaliranih nepotrebnih programa. Stavio bih WIN7 gore, jel ima veze ako mi je image raden na XP, a onda ga stavljam na WIN7? Pretpostavljam da mi je najbolje sa Acronisom raditi beckup, koliko dugo traje 120gb i dali on to kompresira na neku manju velicinu? I jos jedno pitanje, ako stavim na vanjski HDD i na svom lapu pokrenem skeniranje istog, hoce li sve dobro proc da ne vratim zarazene fileove opet na laptop. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
I hate mondays..........
Datum registracije: Nov 2002
|
Ako ces mijenjat Windowse, nema razloga da radis image... jer image sadrzi i operativni sustav... Probaj prvo ispraznit taj externi hdd koji imas... da ti virusi ne useru eventualne bitne podatke.... onda kopiraj na njega sve kaj ti je bitno na tom zarazenom lapu... iskoristi file and settings transfer wizard u windozama... proskeniraj dobro taj disk nakon toga i obrisi sve kaj je zarazeno.... Onda obrisi sa zarazenog laptopa sve osim windowsa... pa onda na njega instaliraj antivirus i updateaj definicije pa skeniraj i ocisti (za svaki slucaj prije nove instalacije da ti se ne bi zadrzao kakav boot-sector virus ili tako nesto)... nakon toga bubni nove windows 7, nakon drivera PRVO instaliraj antivirus, i pomalo vracaj podatke natrag.... Obzirom na zarazenost, zaboravi bilo kakve automatske metode backupa tipa Acronisa... samo pjeske copy/paste.... Ovo gore je onako kako bi ja radio.... sad ti vidi... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|