Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 23.08.2011., 12:06   #1
doom206
Dežurno smetalo
Moj komp

doom206's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
(riješeno) Acer Aspire 5100 - USB zamrzava Windowse

Poštovanje!
Kao prvo nadam se da nitko neće zamjeriti što nisam već dugo bio aktivan na ovom forumu.

Nakon par neprospavanih noći i googlanja odlučio sam se obratiti vama za pomoć. Naime, kad uštekam USB stick u računalo, računalo se jednostavno zamrzne i ne reagira na ništa. Onaj tren kad ištekam stick, računalo se odmrzne i kao da se ništa nije dogodilo. Ukoliko uštekam vanjski disk ili usb kameru njih pronalazi i ne zamrzava se. Stickovi su provjereni na drugom računalu gdje rade normalno. Driveri od matične su instalirani. Pokušao sam sve moguće što sam našao na netu, ali jednostavno ništa ne riješava problem. Ukoliko netko može pomoći bio bih jako zahvalan.

Računalo je Acer 5100 laptop sa Windows XP SP3 operativnim sustavom.
Staro 25.08.2011., 12:03   #2
tomislav91
Registered User

Datum registracije: Aug 2011
A kad ustekas od kolege USB stick u tvoj kompjuter jel ok?Jel i kod kolege XP na racunaru?
tomislav91 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 25.08.2011., 15:36   #3
Mario92
Omicron Alpha resident
Moj komp

Mario92's Avatar

Datum registracije: Jun 2009
Probaj izbrisati drivere tog USB-a.

Probaj ovo.

Ryzen 7 5700G

AsRock B550 Pro4

HyperX Fury DDR4 3000MHz (4 x 16GB)

Kingston A2000 1TB NVMe

Intel 660p 1TB NVMe

Fortron Hexa 400W

Random PC case

Proxmox VE

95% of the world is retarded, I'm glad I am the 10%.
Fujitsu U7311

Intel i5 1135G7

16GB DDR4 3200MHz

SK Hynix P31 Gold 1TB

13.3" FHD IPS

Mario92 je offline   Reply With Quote
Staro 26.08.2011., 13:42   #4
doom206
Dežurno smetalo
Moj komp

doom206's Avatar

Ne radi nijedan stick koji se stavi unutra, ne samo moj. Znači, bilo koji stick da umetnem automatski se računalo zamrzne, čim stick izvadim, računalo se odmrzne i mogu normalno nastaviti sa radom. Kad priključim kameru, računalo normalno radi. Vanjski HDD radi, ali ponekad se i na njemu zamrzne. Bilo koji utor daje istu stvar. Ovo sa driverima sam pokušao, međutim ne pomaže. Stvar je u tome što ne znam u čemu je taj bizaran problem. Da je usb na matičnoj otišao mislim da ništa ne bi radilo i to me buni. Evo ako itko ima još kakvo riješenje, slobodno neka se javi. Bilo kakva pitanja i prijedlozi su dobrodošli. Hvala!
Staro 26.08.2011., 13:50   #5
h3lld
Disturbed
Moj komp

h3lld's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Digni si neku linux live distribuciju da eleminiras da se nest u windowsima nije zbrkalo...
Staro 26.08.2011., 17:26   #6
doom206
Dežurno smetalo
Moj komp

doom206's Avatar

Windowsi su eliminirani pošto je čista instalacija gore, potpuno formatiran disk. Nažalost, bojim se da je u pitanju nešto sa matičnom pločom jer se pojavio stari problem.
Naime, prilikom podizanja Windowsa na loading (boot) screenu (prozor sa Windows logom gdje se vrte one 3 točkice) dođe do zamrzavanja i nakon toga moram restartati komp, te je sve u redu do tog trenutka. No, zna se dogoditi da se računalo upali, ali ekran ne daje sliku. Ugl. bojim se da je laptop polako otišao u vječna lovišta. Popravak mi je neisplativ jer imam drugi novi laptop, ali sam mislio ovog osposobit kako bi na njega instalirao neku Linux distru te se malo bacio u proučavanje Linux, tj Unix okruženja. Zahvaljujem se svima na pomoći! Ostavit ću još koji dan temu otvorenu u slučaju da je netko imao sličnih problema, a onda može ista pod ključ.
Staro 26.08.2011., 17:57   #7
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Vidim da imaš Acera. E pa dotični imaju visoku stopu crkavanja i to uglavnom rikava matična. Ukoliko možeš produžiti garanciju, svakako to učini i počni raditi backup podataka na vanjski disk jer mi se čini da ti lap lagano odlazi u vječna lovišta.
Staro 26.08.2011., 23:06   #8
Alvin
Premium
Moj komp

Datum registracije: Apr 2007
Aspire 5100/3100 imaju problema s southbridge-om (ati-sb460), dakle usb, tipkovnica i ostale periferije, negovorim da je i kod tebe taj problem ali lako moguće s obzirom da je to za tu seriju masovni problem(proguglaj tipkovnica ne radi 5100 ili usb)
SB sam po sebi i nije skup(15-ak usd) al je skupa zamjena
Laptop ima koju godinu pa s obzirom na sve, možda je vrijeme za mirovinu...procjeni sam
Alvin je offline   Reply With Quote
Staro 27.08.2011., 12:42   #9
doom206
Dežurno smetalo
Moj komp

doom206's Avatar

Kao što sam već napomenuo, upravo zbog tih problema kupljen je novi laptop. Dotični Acer trebao je poslužiti kao stroj na kojem bih mogao raditi u Linuxu, tj. proučavati dotični OS. Zbog toga je popravak neisplativ, tako da vjerojatno ide u prodaju, tj. iskoristivi dijelovi. Što se mene tiče ova tema može pod ključ jer, kao što smo utvrdili, uzrok kvara je neisplativ za poprava. Hvala svima na savjetima i pomoći.
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno